Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Μια άλλη ματωμένη Κυριακή

''Δεν μπορώ να πιστέψω τα νέα σήμερα,δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια μου και να το κάνω να φύγει''(U2-Sunday Bloody Sunday).
'Αλλη μία Κυριακή με νεκρούς θα περάσει στο Ιράκ.
ʼAλλη μια Κυριακή με θύματα και τραυματίες.Οι αριθμοί δεν μπορούν να κάνουν την διαφορά πλέον.

Απολογισμός της πενταετίας;Πάνω απο 4.000 Αμερικανοί στρα-τιώτες,175 Βρετανοί και 134 απο λοιπές χώρες,νεκροί.
Εκατομμύρια Ιρακινοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την χώρα τους,ενώ αρκετές χιλιάδες πέθαναν πράτοντας,γι'αυτούς,το αυτονόητο:υπερασπιζόμενοι την χώρα τους σε έναν πόλεμο που είναι γεμάτος από σκοτεινά σημεία και μυστικά.

Ένας πόλεμος που είναι 'πνευματικό παιδί' του κ.Τσέινι (Αντι-πρόεδρος των ΗΠΑ) και του κ.Ράμσφελντ(πρώην Υπ.Αμύνης των ΗΠΑ).
Αγνοώντας τις ενστάσεις του κ.Τένετ (Διευθυντης Γραφείου CIA) που επέμενε πως η Αλ Κάιντα και το Ιράκ ουδεμία σχέση έχουν, συνέχιζαν το δριμύ 'κατηγορώ' στον 'πατέρα όλων των δεινών' Σαντάμ Χουσεΐν και παραποιώντας τις πληροφορίες-ένα σκάνδαλο που ακόμη και οι New York Times φέρονται ως συνυπεύθυνοι-κέρδισαν την στήριξη του Κογκρέσου.
Αλήθεια κ.Μπους,ο Mr.Evil ήταν όντως μέλος του δικτύου της Αλ Κάιντα;
Το Ιράκ κατείχε όντως όπλα μαζικής καταστροφής;
Γιατί αν ισχύει κάτι τέτοιο,ο κ.Τένετ(ο άνθρωπος ζωντανή πληροφορία) σίγουρα έχει διαφορετική άποψη,όπως και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ,το Γραφείο Αντικατασκοπείας,το State Department και το Τμήμα Ενέργειας(το μοναδικό κλιμάκιο των ΗΠΑ που έχει εξουσιοδοτημένη και ολοκληρωμένη γνώση στα θέματα πυρηνικών προγραμμάτων).

Βρισκόμαστε στην μέση,αν οχι στην αρχή,της μεγαλύτερης άνθισης θρησκευτικού εξτρεμισμού,μετά τις Σταυροφορίες.
Aνθρωποι δίνουν την ζωή τους στο όνομα του Ισλάμ ή του εκάστοτε αληθινού Θεού, ένα γεγονός που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί,μόνο να εθελοτυφλήσει.Δεν μπορώ να ορίσω τι είναι θεός,αλλα μπορώ να ορίσω τι δεν είναι.

Αλήθεια κ.Μπους,εσείς σε ποιόν θεό πιστεύετε;Υπάρχει ζωή μετά τον θάνατo;

Το τερατούργημα του πολέμου στο Ιράκ έκλεισε τα πέντε του χρόνια.
Παρότι νεαρό,το πνευματικό παιδί της παγκόσμιας υστερίας υπέρ της τρομολαγνείας,έχει πολλά να μας διδάξει.
Να μας ζήσει.

Δημοσθένης Μάρκος