Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ




Τον προβληματισμό για το εάν η ελληνική κρίση μπορεί να παρασύρει και την Κύπρο εκφράζει σήμερα η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, σε μία προσπάθεια να δείξει τους στενούς δεσμούς που έχουν οι δύο χώρες μεταξύ τους και τις ομοιότητες στη διαμόρφωση της πολιτικής τους.
 
Στο άρθρο της οικονομικής εφημερίδα, το οποίο τιτλοφορείται «Το μικρό νησί με τις μεγάλες τράπεζες», αναφέρεται ότι η Κύπρος μπορεί να εξελιχθεί σε προβληματική περίπτωση, επειδή η οικονομία της και το τραπεζικό της σύστημα συνδέεται στενά με τον μεγάλο ασθενή της ευρωζώνης, την Ελλάδα.

Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ




Ποιος το πίστευε. Και ξαφνικά η Κύπρος έγινε μεγάλος παίχτης. Εν μια νυκτί. Η γερμανική πρεσβεία στη Λευκωσία, ενημέρωσε το προεδρικό ότι η Άγγελα Μέρκελ θέλει να επισκεφθεί το νησί.



Αυτό λίγες μόνο μέρες μετά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Ντιμίτρι Μεντβέντεφ. Με το που κυκλοφόρησε το νέο, ο Σύριος πρόεδρος ειδοποίησε την δική του πρεσβεία να μεταφέρει στον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια «ότι επιθυμεί να τον δει πριν την κυρία Μέρκελ».

ΤΕΣΣΕΡΕΣ "ΦΤΩΧΕΣ ΧΩΡΕΣ" ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ισπανία μπήκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενάντια στη θέληση της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας και χάρη στις πιέσεις συγκεκριμένων χωρών σε ένα ‘συμβόλαιο’ η βασική μορφή του οποίου καταρτίστηκε το 1989-1990, υποστηρίζει στο υπό έκδοση βιβλίο του για το μυστικό παρασκήνιο της ευρωπαϊκής και της ελληνικής κρίσης ο κύριος Πάνος Παναγιώτου, χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής και διευθυντής της Greek Society of Technical Analysis Ltd στη Βρετανία.

'' SITEL ": ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ

Σκόπια. 15:45


Η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση του μνημείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια, στο κέντρο της πόλης, θα περιπλέξει την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος της χώρας με την Ελλάδα.
Το 2011, μάλιστα, χαρακτηρίζεται ως έτος λύσης- σύμφωνα με απόψεις παρατηρητών της ΕΕ για την πΓΔΜ.