Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

CDS: Τα σύγχρονα όπλα μαζικής καταστροφής

Ενώ σχεδιαζόταν η εισβολή στο Ιράκ, ο κ. Warren Buffett είχε επισημάνει ότι τα πραγματικά όπλα μαζικής καταστροφής δεν είναι άλλα από τα παράγωγα. Νωρίτερα φέτος, η Επιτροπή Διερεύνησης της Χρηματοοικονομικής Κρίσης των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μη οργανωμένη αγορά παραγώγων συνέβαλε σημαντικά στην κρίση της περιόδου 2007 - 2009.



Οι Τούρκοι βγάζουν πλοία ανατολικά της Ρόδου!

Ρίχνουν άγκυρα έντασης και στο Αιγαίο;



Μεγάλοι οι φόβοι για "τυχαίο γεγονός"


Είναι η πρώτη κίνηση οριοθέτησης της τουρκικής ΑΟΖ στη Μεσόγειο;

Ο "κρυφός άσσος" της Άγκυρας: Η stealth Milgem βγήκε στο Αιγαίο

Ελάχιστοι από την ελληνική πολιτική ηγεσία που είναι αρμόδια για την ασφάλεια της χώρας, έχουν αντιληφθεί το κρίσιμης σημασίας γεγονός της εισόδου σε υπηρεσία της νέας τεχνολογίας και εγχώριας ανάπτυξης τουρκικής κορβέτας μς χαρακτηριστικά stealth TCG Heybeliada (F-511) που αποκάλυψε χθες το defencenet.gr. Και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι το σκάφος εντάχθηκε σε υπηρεσία στην πιο κρίσιμη στιγμή για την Τουρκία, την ώρα που, τουλάχιστον θεωρητικά, πρόκειται να αντιμετωπίσει σε επίπεδο προβoλής ισχύoς το Π.Ν. και το ισραηλινό Ναυτικό.

Κύπρος: Ανταλλαγή πυροβολισμών στην πράσινη γραμμή

Σε κόκκινο συναγερμό τέθηκαν όλα τα στρατόπεδα στην Κύπρο, μετά από σοβαρότατο περιστατικό που συνέβη το βράδυ μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής (10-11/9/2011) στην μεθοριακή ζώνη.



Συγκεκριμένα, υπήρξαν ανταλλαγές πυροβολισμών στην περιοχή του Αγίου Δομετίου, στα δυτικά προάστια της Λευκωσίας.

Φυσικό αέριο-πετρέλαιο.Τι υπάρχει στην Ελλάδα,τι λένε επιστήμονες.

Έρευνες για πετρέλαιο σε “ανώδυνες” φαινομενικά περιοχές ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ,ο πρωθυπουργός. “Ανώδυνες” σε σχέση με το Αιγαίο και τις παράλογες ,παράνομες και απαράδεκτες διεκδικήσεις . Και λέμε φαινομενικά γιατί και στο Ιόνιο ακόμη υπάρχει πρόβλημα με την ΑΟΖ και την Αλβανία η οποία παίζει …τουρκικά και έκανε πίσω στο καθορισμό ΑΟΖ.