Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Σκόπια: Ο Λιούπσο Γκεοργκιέφσκι επιστρέφει στην πολιτική σκηνή


Ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Λιούπσο Γκεοργκιέφσκι έδωσε ξανά το παρόν του, στην πολιτική σκηνή της γείτονος χώρας, τονίζοντας στον τηλεοπτικό σταθμό Α1 των Σκοπίων, ότι το κόμμα του, ВМРО-НП*, είναι έτοιμο για τις εκλογές.






Το σχέδιο Μέρκελ για την Ελλάδα

«Ταφόπλακα» στις προσδοκίες της κυβέρνησης για οριστικό τέλος του ελληνικού δράματος μέσα στον Μάρτιο έβαλε η Άνγκελα Μέρκελ στις συνομιλίες της με τον Πρωθυπουργό στο Βερολίνο. Η Γερμανίδα καγκελάριος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “S10” διαμηνύει στην κυβέρνηση ότι οι ευνοϊκές αποφάσεις για ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα ληφθούν μόνο όταν ψηφισθεί από τη Βουλή το σχέδιο βαριάς λιτότητας μέχρι και το 2014.

Τι να κάνει ο κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στην Ελλάδα ,αφού εχει λύσει ολα τα προβλήματα,τώρα πάει να λύσει και των ΦΙΛΑΝΔΩΝ


«Μην ανησυχείτε, θα πληρώσουμε τα χρέη μας»



Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, μετά τη συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, χθες, στο Βερολίνο, σήμερα επισκέφθηκε την Φιλανδία.



Σε σχετική ομιλία του δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει υποχρεωμένη σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των οικονομικών της προβλημάτων.

«Spiegel»: Η Ελλάδα ίσως να επιστρέψει στη δραχμή




Τα χρέη της Ελλάδας αυξάνονται ραγδαία παρά τα δραστικά μέτρα λιτότητας. Τώρα μία ομάδα ηγετικών Ευρωπαίων οικονομολόγων προειδοποιεί τους επενδυτές, ότι ίσως να χρειαστούν να διαγράψουν τουλάχιστον ένα 30% από τα δάνειά τους. Αλλά και πως η Ελλάδα ίσως αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.



Αυτό αναφέρει στην ετήσια έκθεσή της για την ευρωπαϊκή οικονομία, η Ευρωπαϊκή Οικονομική Συμβουλευτική Ομάδα (EEAG), που έφερε στη δημοσιότητα το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», με έδρα το Μόναχο της Γερμανίας. Και προσθέτει ότι το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί και νέο δάνειο, πέραν αυτού των 110 δισ. ευρώ, μετά το 2013 είναι πολύ σοβαρό.