Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Fed: Η χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία

Για το λόγο αυτό είναι κεφαλαιώδους σημασίας οι Ευρωπαίοι να συνεχίσουν στο δρόμο που έχουν χαράξει και ο οποίος συνίσταται στην προσπάθεια ρύθμισης του προβλήματος" της Ελλάδας και της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, πρόσθεσε.

Άλεξ Ρόντος: "Η Ελλάδα πρέπει να αφοπλιστεί, η Τουρκία όχι"!

Ο μυστηριώδης Άλεξ Ρόντος, το σκοτεινό alter ego του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο άνθρωπος που σε όποιο κράτος εργάζεται ακολουθεί πόλεμος ή πολιτική αναταραχή, "ξανακτύπησε" με συνέντευξή του στην Χουριέτ. Και ως συνήθως με δηλώσεις που προκαλούν το κοινό εθνικό αίσθημα:



Επόμενος σταθμός: Ιταλία ...

Νέα ώθηση στην κρίση που διέρχεται η ευρωπαϊκή οικονομία έδωσε η απόφαση του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης Moody’s να υποβαθμίσει την ιταλική οικονομία από Αα2 σε Α2, με αρνητική μάλιστα προοπτική, που δηλώνει ότι και η επόμενη αξιολόγηση θα έχει αρνητικά αποτελέσματα. Η απόφαση της Moody’s η οποία διαδέχεται μια αντίστοιχη απόφαση της Standard & Poor’s πριν λίγες εβδομάδες, θα ωθήσει σε ακόμη πιο ψηλά επίπεδα το κόστος δανεισμού της Ιταλίας, μεταφέροντας επιπλέον δισεκατομμύρια από τους ιταλούς φορολογούμενους στους πιστωτές.