Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Θράκη: Το έγκλημα πλησιάζει στο τέλος του

Είμαστε πολύ κοντά στην αποδοχή μίας «ανεξάρτητης Θράκης» από την Ελληνική πλευρά;


Η παρεμβατικότητα της Τουρκίας στην Θράκη μέσω μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας έχει καταλήξει να αλλοιώσει την πραγματικότητα και να χτίσει με υπομονή όλα εκείνα τα απαραίτητα «δομικά στοιχεία» που μπορούν να στοιχειοθετήσουν σοβαρότατο πρόβλημα για την ελληνικότητα της περιοχής…

ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ CASUS BELLI ZHTA H EE ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !




Ενα σκληρό προσχέδιο κατά της Τουρκίας συζητείται την Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το οποίο ουσιαστικά συστήνει έλεγχο του στρατού και των στρατιωτικών δαπανών και ανάκληση του casus belli κατά της Ελλάδας. Μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω καλείται η Τουρκία να διευρύνει τις προσπάθειες για εκδημοκρατισμό και να προβεί σε ενέργειες που να της εξασφαλίζουν καλή γειτονία.



Στις αναφορές για το Κυπριακό, η Τουρκία καλείται να στηρίξει ενεργά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις, να συμβάλει με απτό τρόπο στη συνολική διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος και να διευκολύνει τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος.

Ζ.Κ. ΓΙΟΥΝΚΕΡ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

"Το ευρώ δεν κινδυνεύει και θα επιβιώσει. Και η Ελλάδα θα επιβιώσει χάρη στο ευρώ", δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε δηλώσεις στις οποίες προέβη από κοινού με τον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη μακρά συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργο ήταν παρόντες επίσης ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.