Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Νταβούτογλου: Δύο σενάρια για το φυσικό αέριο της Κύπρου

Δεν μπορούν να γίνουν μονομερείς επεμβάσεις σε θαλάσσιες περιοχές πέραν των χωρικών υδάτων, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι “η πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες, έχει εκπληρώσει όλους τους στόχους της”.

Η Τουρκία ξεκινά την επιχείρηση «Μπαρμπαρόσα» εναντίον του Ισραήλ

Το στρατιωτικό επιτελείο της Τουρκίας αρχίζει σύντομα μια νέα ναυτική στρατηγική που ονομάστηκε «Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα-Ασπίδα Αιγαίου».



Έκτακτο ειδικό τέλος και στα ιστολόγια;

Ανάστατη είναι η μπλογκόσφαιρα από την ανακοίνωση του υπουργού οικονομικών κ. Β. Βενιζέλου ότι θα επιβληθεί έκτακτο ειδικό τέλος στο σχολιασμό των ιστολογίων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, για κάθε σχόλιο σε ιστολόγιο, ο σχολιαστής θα πληρώνει τέλος ίσο με τρία λεπτά του ευρώ (0,03 ευρώ). Το μέτρο πρόκειται να εφαρμοστεί αναδρομικά, από 1ης Σεπτεμβρίου 2011.



Ετοιμάζει νέο διάγγελμα ο Παπανδρέου

Ο πρωθυπουργός αναμένεται την Δευτέρα ή την Τρίτη να προχωρήσει είτε σε διάγγελμα είτε σε παρέμβαση η οποία όμως θα γίνει με τρόπο ώστε να την ακούσουν όλοι οι Έλληνες. Ο Γ. Παπανδρέου, πήρε αυτή την απόφαση μετά τις δραματικές εξελίξεις στο Γιουρογκρούπ όπου ο Βενιζέλος «έφαγε ακόμη μια πόρτα» από τους εταίρους σε ότι αφορά την εφαρμογή των μέτρων και την επίτευξη στόχων.

Σε κατάσταση συναγερμού η Αθήνα

Συνθήκες απόλυτου συναγερμού επικρατούν στην κυβέρνηση μετά το Eurogroup. Το κλίμα στην Ευρώπη απέναντι στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά βαρή. Οι δανειστές δυσπιστούν για την ικανότητα της χώρας να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις αλλά και για το εάν διορθωτικές κινήσεις όπως η επιβολή του τέλους για τα ακίνητα θα φέρουν τα έσοδα που απαιτούνται.


Ο Γ. Παπανδρέου επιστρέφει στην Αθήνα ακυρώνοντας κρίσιμο ταξίδι στις ΗΠΑ προκειμένου να είναι παρόν την επόμενη εβδομάδα που θα είναι κρίσιμη.


Ραγδαίες εξελίξεις - στον αέρα η έκτη δόση - Επιβάλλεται εσωτερική στάση πληρωμών

Ανέβαλλε το ταξίδι του στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Απορρίπτουν τα μέτρα Βενιζέλου οι Ευρωπαίοι ως ανεπαρκή και η Τρόικα δεν επιστρέφει στην Αθήνα. Στον αέρα η έκτη δόση, ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα - από συγκυβέρνηση μέχρι παραίτηση Βενιζέλου, δημοψήφισμα, ή πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.