Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ένας ρόλος για την Ελλάδα

Η αναδυόμενη άτυπη ελληνοϊσραηλινή συμμαχία έχει τη δυνατότητα να φέρει το Ισραήλ πιο κοντά στην Ευρώπη και να λειτουργήσει ως πηγή περιφερειακής σταθερότητας.


Γιατί κάηκε το χαρτί Weber για την ΕΚΤ



H Γερμανίδα καγκελάριος κ. Angela Merkel αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στον κ. Axel Weber, πρόεδρο της γερμανικής Bundesbank, να παραιτηθεί, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να βρεθεί ο διάδοχός του, καθώς εντείνονται οι προσπάθειες για την εύρεση του νέου επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.



Η απόφαση του κ. Weber να μην αναλάβει για δεύτερη θητεία το τιμόνι της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Βερολίνο, όπου αξιωματούχοι παραδέχονται ότι δεν είναι πλέον αξιόπιστος υποψήφιος για την ηγεσία της ΕΚΤ.

Παιχνίδι Βερολίνου με την ελληνική χρεοκοπία!




Τα σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας και άμεσης ένταξης της Πορτογαλίας, με τρόπο σχεδόν εκβιαστικό, στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης, τροφοδοτεί ευθέως πλέον η γερμανική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να οδηγήσει την κρίση σε νέα κορύφωση, ώστε να περάσουν με λιγότερες αντιστάσεις οι ολοκληρωτικές προτάσεις της για «σιδηρά» οικονομική διακυβέρνηση στην ευρωζώνη.