Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Τα τρία σενάρια των Ελλήνων στρατηγών

ΛΟΝΔΙΝΟ – Ανταπόκριση: Κώστας Χαρδαβέλλας

Στο θάλαμο επιχειρήσεων του ελληνικού πενταγώνου στο Χολαργό υπάρχουν αυτή τη στιγμή τρία σενάρια αντιμετώπισης πιθανού θερμού επεισοδίου με την Τουρκία – η οποία δείχνει να ετοιμάζεται για μια στρατιωτική παρέμβαση στο θέμα της έρευνας για υδρογονάνθρακες στο οικόπεδο νούμερο 12 της Κύπρου.

Τι επιδιώκει η Τουρκία στο Καστελλλόριζο

Τι σκοπεύει να κάνει και πως θα αντιδράσει η Αθήνα;



Ραγδαίες εξελίξεις που ολοένα και μας αγγίζουν στην ανατολική Μεσόγειο.Η Άγκυρα που μοιάζει να μην ελέγχει πλέον την επιθετικότητά της, προχώρησε σε μία κίνηση που αν και περιλαμβανόταν στα σενάρια που η Αθήνα έχει επεξεργαστεί,δεν αναμενόταν να εκδηλωθεί τόσο γρήγορα.

Ενοπλος εκφοβισμός από Τουρκία νότια του Καστελόριζου

Η Τουρκία επιχειρεί για ακόμα μία φορά να «εκφοβίσει» την Ελλάδα (όπως και την Κύπρο) στην περιοχή του Καστελόριζου, αμφισβητώντας ευθέως τα ελληνικά χωρικά ύδατα και επομένως και την ελληνική υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, επιχειρώντας να θέσει υπό «στρατιωτικό κλοιό» όλη την περιοχή της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ (η πρώτη δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί, η δεύτερη έχει).

Σοκ στο ΝΑΤΟ από απόρρητο έγγραφο: Σε επιστράτευση προτίθεται να προχωρήσει η Κύπρος!

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρη και διαβαθμισμένη πηγή, πριν από λίγο, η Κυπριακή Κυβέρνηση ενημέρωσε τις μονάδες του ΝΑΤΟ που εδρεύουν στην περιοχή, ότι όχι απλά προχωρά σε αύξηση των μέτρων επιφυλακής αλλά «εξετάζει και την πιθανότητα επιστράτευσης».

Eτοιμότητα της Εθνικής Φρουράς για αναχαίτιση της τουρκικής απειλής

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής έχει τεθεί η Εθνική Φρουρά για την αποτροπή εχθρικής ενέργειας στη γραμμή αντιπαράταξης ενώ ο Κύπριος ΥΠΑΜ μεταβαίνει στην Αθήνα για συντονισμό με το ελληνικό ΥΕΘΑ.

Η Τουρκία βγάζει ερευνητικό σκάφος σε ελληνική υφαλοκρηπίδα!

Η Άγυρα επιχειρεί να μεταφέρει την ένταση στα ελληνοτουρκικά! Ανακοίνωσε έρευνες με ερευνητικό νορβηγικό σκάφος όπως και το 2008,νότια από το Καστελόριζο σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και συγκεκριμένα στο πιο νότιο κομμάτι της


Η Αθήνα αντέδρασε άμεσα,αλλά το “παιχνίδι” μόλις τώρα αρχίζει.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ενεργοποιήθηκε το σύμφωνο στρατιωτικής συμμαχίας με Ισραήλ!

Άκρως ανησυχητικές πληροφορίες για «περικύκλωση» της Μεγίστης (Καστελόριζο) από τουρκικά φωτο-αναγνωριστικά και μαχητικά αεροσκάφη τις τελευταίες 48 ώρες μετέδωσε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μ. Νετανιάχου ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά την χθεσινοβραδυνή τηλεφωνική τους επικοινωνία, αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές στο defencenet.gr.