Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Έρχεται ένταση στο Αιγαίο

Όταν όλες οι αρμάδες του κόσμου είναι μαζεμένες στη Μεσόγειο, πλην της Ρωσικής, με στραμμένη την προσοχή στη Λιβύη, είναι μια κατάλληλη στιγμή η Τουρκία να επιδιώξει να δημιουργήσει νέα δεδομένα στο Αιγαίο. Το κρίσιμο σημείο είναι έξω από το Καστελόριζο στο σημείο που ενώνονται η νόμιμη Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδος με την Κυπριακή άρα και με την Ισραηλινή , αλλά και η επιδιωκόμενη , εκτός Διεθνούς Δικαίου, Τουρκική με την Αιγυπτιακή.



Νέα τουρκική πρόκληση στην ελληνική ΑΟZ

Σε ακόμα μία σοβαρή πρόκληση προχώρησε η Τουρκία. Εξέδωσε οδηγίες για εργασίες ιταλικού πλοίου εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ελλάδας. Διάβημα από την πρεσβεία μας στην Άγκυρα. Δελαβέκουρας: "Η Τουρκία δεν έχει δικαιοδοσία".

23 Μαρτίου 1821 Απελευθέρωση της Καλαμάτας...Αναπαράσταση 190 χρόνια μετά

Μια ακόμη λαμπρή αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Καλαμάτας που μετά ακολούθησε όλη η Ελλάδα...



από τους Τούρκους πριν 190 χρόνια γιορτάζει σήμερα 23 Μαρτίου η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα που προσελκύει κάθε χρόνο πολύ κόσμο χάριν στις ενέργειες του Δήμου Καλαμάτας και πολλών πολιτιστικών φορέων


Πρόεδρος Κοσσυφοπεδίου στα Τίρανα : ‘Θα πραγματοποιηθεί η ένωσή μας’

«Το μέλλον μας είναι η εθνική ενοποίηση που θα πραγματοποιηθεί χάρη στο κοινό παρελθόν μας για να έχουμε ένα λαμπρό μέλλον», τόνισε ο πρόεδρος του Κοσσόβου, Behgjet Pacolli, στην ομιλία του, σήμερα, στο αλβανικό Κοινοβούλιο.