Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Τουρκικό θράσος, νότια της Καρπάθου – Εκαναν έλεγχο σε ιταλικό πλοίο! – Διάβημα της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα

Έλεγχο σε πλοίο το οποίο πόντιζε καλώδιο με προορισμό το Ισραήλ, έκανε τουρκικό πολεμικό πλοίο, νότια της Καρπάθου. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Ιταλία, έπλευσε νότια της Κρήτης κι ενώ βρισκόταν νότια από την Κάρπαθο, δέχτηκε τις κλήσεις από το τουρκικό πολεμικό πλοίο για να απομακρυνθεί από τη περιοχή και να σταματήσει όποιες εργασίες κι αν κάνει, γιατί πλέει σε περιοχή που περιλαμβάνεται σε τουρκική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη!

Η στρατηγική ήττα της 11ης Μαρτίου!

Στρατηγικά ηττημένη εξήλθε η ελληνική αντιπροσωπεία τα ξημερώματα του Σαββάτου από τη Σύνοδο Κορυφής του Eurogroup, παρά το πανηγυρικό κλίμα που επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση για την επιμήκυνση και τη μείωση του επιτοκίου του δανείου των 110 δις. ευρώ: αυτό που μένει από τη Σύνοδο και θα επηρεάσει με επώδυνο τρόπο την οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας τα επόμενα χρόνια είναι το μεγαλοπρεπές «όχι» της Άνγκελα Μέρκελ στην ελληνική έκκληση για βοήθεια των εταίρων μας στη μείωση του χρέους που οδηγεί τη χώρα με μαθηματική βεβαιότητα στην ελεγχόμενη χρεοκοπία το 2013.

Οι Γερμανοί σκότωσαν τις ελπίδες για επαναγορά του ελληνικού χρέους.

Τέλος στην πιθανότητα αγοράς κρατικών ομολόγων προβληματικών χωρών της Ευρωζώνης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), έδωσε σήμερα απόφαση της γερμανικής Βουλής που δέχθηκε πρόταση της αντιπολίτευσης προεξάρχοντος του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU), που αναγκάζει τη γερμανική κυβέρνηση να εμποδίσει οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη. Με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί ο Γερμανός φορολογούμενος, καθώς η Γερμανία είναι αυτή που πρακτικά συνεισφέρει το μεγαλύτερο ποσοστό στα κεφάλαια που διαχειρίζεται το Ταμείο, να επιβαρυνθεί με νέο χρέος, να πληρώσει και πάλι για να βγουν από τη δύσκολη θέση οι «άτακτοι» Νότιοι!