Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Παιχνίδι με τις δύο εκθέσεις της Τρόικας και οι διαφωνίες της Ε.Ε. με το ΔΝΤ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι οποίες έρχονται από τις Βρυξέλες, στα χέρια των υπουργείων οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης βρίσκονται από χθες το απόγευμα τα πλήρη κείμενα των εκθέσεων για την ελληνική οικονομία που συνέταξαν κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους στην Αθήνα, τα στελέχη της τρόϊκας.

Γαντζωμένος στην εξουσία ο Παπανδρέου, πιστός στους αφεντάδες του, αποτελειώνει την χώρα

Ακόμα και η Γερμανική εφημερίδα"Ντι Βέλτ" στην ηλεκτρονική της έκδοση, σε βίντεο που παρουσιάζει τον Γεώργιο Παπανδρέου να μιλάει στην Βουλή, έχει τίτλο...

Πρώτο θέμα παντού η Ελλάδα

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι μεγάλες διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας αλλά και τα σοβαρά επεισόδια που τις συνόδευσαν έχουν γίνει… ήδη πρώτο θέμα σε ξένα κανάλια, διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και φυσικά τις ιστοσελίδες των μεγάλων δορυφορικών καναλιών.

Τόσο το CNN όσο και το BBC γράφουν ότι οι απεργοί παρέλυσαν την χώρα και εξηγούν ότι οι μεγάλες διαδηλώσεις αλλά και τα επεισόδια γίνονται μία ημέρα πριν την ψήφιση από την ελληνική Βουλή ενός νόμου που θα φέρει νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, που όμως χαρακτηρίζονται από την κυβέρνηση ως απαραίτητες ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ την Κυριακή και της εκταμίευσης της έκτης δόσης.

Ρωσικό πολεμικό στην Αλεξανδρούπολη

Θα καταπλεύσει στο λιμάνι μας στις 27 Οκτωβρίου 2011 για τα εγκαίνια του Ρωσικού Μνημείου. – Άγημα ναυτών θα παρελάσει στην Αλεξανδρούπολη, τιμώντας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. – Πιθανή η άφιξη και της συζύγου του Ρώσου Προέδρου, Σβετλάνας Μεντβέντεφ. Ως εξέλιξη στο μέτωπο των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας, μπορεί να χαρακτηρισθεί η επίσκεψη Πολεμικού πλοίου του Ρωσικού Στόλου στην Αλεξανδρούπολη.

.