Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Στον αέρα κινδυνεύει να βρεθεί το πρόγραμμα πληρωμής των ομολόγων - Με 3μηνη καθυστέρηση οι δόσεις του δανείου προς την Ελλάδα – Απειλείται η αποπληρωμή του ομολόγου Μαρτίου ύψους 14,4 δισ

Στον αέρα κινδυνεύει να βρεθεί το πρόγραμμα πληρωμών των ομολόγων από την ελληνική κυβέρνηση, σε περίπτωση που η επόμενη δόση του δανείου της Ελλάδας δεν εκταμιευτεί όπως είναι προγραμματισμένο τον Μάρτιο, αλλά με καθυστέρηση τριών μηνών.

Handelsblatt: Θα πέσει η Ελλάδα;

Το θέμα της Ελλάδας και των ποικίλων σεναρίων για το οικονομικό μέλλον και τις προοπτικές της χώρας σχολιάζει μερίδα του γερμανικού τύπου. Κοινή εκτίμηση ότι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη είναι επισφαλής.

Πώς «κλειδώνει» η συμφωνία για το PSI plus

Κοντά σε τελική συμφωνία για την οικειοθελή συμμετοχή των ιδιωτών ομολογιούχων στη διαγραφή του 50% της ονομαστικής αξίας του ελληνικού χρέους καθώς και την πρόωρη εξόφληση και επιμήκυνση του υπόλοιπου βρίσκονται η Ελλάδα, η τρόικα και η Επιτροπή Ομολογιούχων, που έχει συσταθεί υπό την αιγίδα του IIF.

Λέτε ο ΓΑΠ να αποδείξει ότι και οι “πρωθυπουργοί πηγαίνουν φυλακή”;

Οι τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τρέμει πλέον το Ειδικό Δικαστήριο. Γι αυτό και επιλέγει να παραμείνει στην ηγεσία του Κινήματος για να το κάνει κόμμα – συνήγορο και να το παρασύρει έτσι μαζί του στην καταστροφή.

Η Ιταλία βάζει φόρο στους μετανάστες

«έως 200 ευρώ θα πληρώσουν οι αλλοδαποί»


Για τους αλλοδαπούς στην Ιταλία, το 2012 δεν ξεκινά και πολύ καλά. Εκτός από τις φορολογικές περικοπές που θα υποστούν όλοι οι Ιταλοί λόγω της κρίσης, οι αλλοδαποί πρέπει να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους, με το νέο φόρο που πρέπει να καταβάλλεται κάθε φορά που ζητείται η ανανέωση της άδειας παραμονής.