Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Οι 10 εντολές του ΔΝΤ...

Reuters: H Γαλλία βλέπει «κούρεμα» πάνω από 21%

Πηγή του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, που επικαλείται το Reuters, δήλωσε πως μια «επιλεκτική χρεοκοπία» της Ελλάδας θα μπορεί να είναι διαχειρίσημη αλλά ένα «πιστωτικό γεγονός» δεν θα ήταν αποδεκτό.



Η ίδια πηγή υπό το καθεστώς της ανωνυμίας τόνισε πως ένα πιστωτικό γεγονός θα ενεργοποιούσε το κόστος ασφάλισης των ελληνικών ομολόγων , δηλαδή τα cds.

Τι "παίζει", τώρα, για Ελλάδα

Στο ρευστό τοπίο, που συνθέτουν οι πολλαπλές ανοικτές μεταβλητές και οι ελάχιστες σταθερές, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, συναντάται σήμερα στις Βρυξέλλες, με τους κ. κ. Γιούγκερ και Ρομπάι, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Φως στο τούνελ;

Τρεις ξεχωριστές εξελίξεις δημιουργούν για πρώτη φορά την ελπίδα ότι η λύση στην κρίση είναι κοντά, τουλάχιστον σε ό,τι σχετίζεται με τις αποφάσεις των ηγετών της ΕΕ. Με άλλα λόγια, πώς οι χειρισμοί που έχουν συμφωνηθεί στο πιο υψηλό μάλιστα επίπεδο θα πάψουν να αποτελούν σχέδια επί χάρτου και θα αρχίσει άμεσα η εφαρμογή τους. Κατά πόσο φυσικά η υλοποίηση αυτών των σχεδίων θα σημάνει και το τέλος του εφιάλτη που ζούμε είναι ένα θέμα εντελώς ξεχωριστό.