Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΕΦΑΛΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ




Ενώ οι ελληνικές αποτρεπτικές δυνατότητες περιστέλλονται



ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ δεν μυωπάζουν (και κυρίως δεν εθελοτυφλούν) η Άγκυρα προωθεί σταθερά τη διακηρυγμένη στοχοθεσία της για καθίδρυση νέων ισορροπιών στα Βαλκάνια. Δημιουργώντας αντικειμενικές προϋποθέσεις για κηδεμονευτικό της ρόλο στην περιοχή, με την Αλβανία και τα Σκόπια ν’ αποβαίνουν δυνάμει στρατηγικά εφαλτήρια προς αυτήν την κατεύθυνση.


Όσα έχουν εξαγγελθεί τις τελευταίες μέρες για στρατιωτική βοήθεια προς τα Σκόπια (που στην ουσία ισοδυναμούν με υιοθεσία των αμυντικών προοπτικών του κρατιδίου), σε συνάρτηση με όσα προωθεί επί του ιδίου περίπου επιπέδου στην Αλβανία (όπου συν άλλοις αναβαθμίζει ναύσταθμο στις ευαίσθητες για την ελληνική ασφάλεια νότιες ακτές της χώρας) δίδουν το στίγμα των ευρύτερων τουρκικών σχεδιασμών.


ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ!!!

Η μυστική διπλωματία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τη συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου, έκανε το θαύμα της! Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, στο ταξίδι του Γιώργου Παναδρέου στην Τουρκία την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Φώτων, το θέμα της συνδιαχείρισης του Αιγαίου, περιλαμβάνεται στην μυστική ατζέντα! Ο έλληνας πρωθυπουργός, θα βρεθεί μπροστά στους σκληροπυρηνικούς του κεμαλικού κατεστημένου, στην πόλη από την οποία ο Ατατούρκ ξεκίνησε την πορεία του προς την εξουσία! Η συνάντησή του με τον Ερντογάν έχει πυροδοτήσει έντονη φημολογία στην Τουρκία για το θέμα της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο.