Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΕΞΙ



Μια νέα ομαδοποίηση κρατών στην ευρωζώνη, η Ομάδα των Έξι που διατηρούν το αξιοζήλευτο «τριπλό Α» στην πιστοληπτική τους αξιολόγηση (Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία, Λουξεμβούργο) προκαλεί έντονες ανησυχίες στις πρωτεύουσες των υπερχρεωμένων χωρών, με πρώτη την Αθήνα, καθώς υπάρχουν πλέον σοβαρές ενδείξεις, ότι προχωρούν σε μυστικό σχεδιασμό για ελεγχόμενες χρεοκοπίες των αφερέγγυων κρατών μελών.

.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: "ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΓΚΕΝ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΑΣ"

Ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU, Γκίντερ Κρινγκς, κάλεσε την Ελλάδα να εγκαταλείψει τη συνθήκη του Σένγκεν που διασφαλίζει την ελεύθερη διακίνηση μεταξύ των χωρών-μελών της.






"ΑΝΕΤΟΙΜΗ" Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

Η Άγκυρα δεν είναι ακόμα έτοιμη να αντιμετωπίσει το θέμα της αναγνώρισης νομικής προσωπικότητας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και άλλων χριστιανικών εκκλησιών στην Τουρκία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος τη τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.


"Ο θεσμός που εκπροσωπείται από τον ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Βαρθολομαίο, δεν έχει νομική προσωπικότητα στο ισχύον σήμερα νομικό καθεστώς της Τουρκία", είπε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.