Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥΦΤΗΔΩΝ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ο ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ




Η ομιλία στη συζήτηση σχεδίου Νόμου του υπουργείου Οικονομικών αναφέρθηκε κυρίως σε μειονοτικά ζητήματα βάζοντας και το κλείσιμο της ΕΠΑΘ. Επίσημα στην ατζέντα των αιτημάτων των μουσουλμάνων βουλευτών η ανάδειξη απευθείας θρησκευτικού ηγέτη, αίτημα που θα ικανοποιηθεί από την ελληνική κυβέρνηση, όπως αποδεικνύουν οι κινήσεις το τελευταίο διάστημα.
 
Μείζονος σημασίας για τη μειονότητα» χαρακτήρισε από το βήμα της Βουλής το ζήτημα εκλογής του μουφτή, του θρησκευτικού ηγέτη της μειονότητας, ο βουλευτής Ροδόπης ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν αποσιωπώντας εντέχνως το θέμα των δικαστικών αρμοδιοτήτων του και την εφαρμογή του ιερωνυμικού δικαίου της σαρία.



ΑΡΧΙΣΕ Η "ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ'' ΣΤΑ ΙΜΙΑ!




Ξανά- μανά τα ιδια κόλπα στα Ίμια οι Τουρκοι εξαιτίας της αλιείας της τσιπούρας που είναι η εποχή της Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Δεν είναι μόνο ότι πάνε παρανόμως για ψάρεμα στα ελληνικά νέρα, βγαίνουν και φωνάζουν ότι τους παραβιάζουμε για να εδραιώσουν τη θεωρία περί δήθεν” γκρίζων ζωνών”.



Σύμφωνα λοιπον με δημοσιεύματα της Vatan και της Μilliyet , που εμφανίζουν τον ιδιοκτήτη ως .. παράνομο επισκέπτη, ελληνικά αλιευτικά …προσέγγισαν στις βραχονησίδες Ίμια.

Ελλάδα 2011: Χρεωκοπία οικονομική ή αξιακή;


Η σημερινή κοινωνικοπολιτική κατάσταση περιγράφεται ανάγλυφα από μια φράση του Χατζηδάκη που πολλοί Έλληνες και ξένοι ηγέτες έχουν επαναλάβει κατά κόρον : «η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα» .



Τα θαύματα όμως, δεν ήταν ποτέ μόνο οικονομικά: από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους, από τον Καποδίστρια μέχρι και σήμερα, η χώρα μας έχει ζήσει σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πέντε φορές τον εφιάλτη της Χρεωκοπίας.

EΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑ




Πάνε δυόµισι χρόνια τώρα, που µια µικρή αλλά αποκρουστική ιστορία βγήκε στη δηµοσιότητα και ανέδειξε όλη τη φρικαλεότητα του πολέµου του 1999 στη Γιουγκοσλαβία. Ηταν τότε που η Κάρλα ντελ Πόντε, που «ειδικευόταν» αποκλειστικά στα εγκλήµατα πολέµου των Σέρβων, αποφάσισε να µιλήσει και για τα εγκλήµατα των Κοσοβάρων. Ετσι, η πρώην πια εισαγγελέας του ∆ιεθνούς Ποινικού ∆ικαστηρίου αποκάλυψε πως σέρβοι αιχµάλωτοι είχαν κρατηθεί σε µυστική φυλακή στην Αλβανία, όπου βασανίζονταν και δολοφονούνταν.