Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Οικολόγοι Πράσινοι. Οδός 5ης Φάλαγγας. Η γνώμη ενός πολίτη Μακεδόνα.


Το ζήτημα της αντιμετώπισης του σκοπιανού προβλήματος, τελικά είναι πιο δύσκολο στο εσωτερικό και όχι στο εξωτερικό. Ο λόγος είναι ότι πολιτικοί σχηματισμοί, και εννοώ τους οικολόγους του κ. Τρεμόπουλου δείχνουν να παίρνουν υψηλά ποσοστά του εκλογικού σώματος, εκμεταλλευόμενοι το θετικό φορτίο της λέξης «οικολογία», χωρίς όμως να γίνονται αντιληπτές από τους «δυνάμει» ψηφοφόρους τους, οι αντεθνικές –ναι, αντεθνικές- τους θέσεις γύρω από το σκοπιανό. Αυτό το αντιλήφθηκα από τον κοινωνικό μου περίγυρο, στον οποίο παρατήρησα πλήρη άγνοια γι΄ αυτό το θέμα. Λίγο-πολύ, θεωρούν τον κ. Τρεμόπουλο και το κόμμα του, ως κάτι cool τύπους, που κάνουνε ποδήλατο, πεζοπορία, και γενικώς ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, άρα ανθρώπους καλούς και χρήσιμους για την κοινωνία μας, και πάντως όχι επικίνδυνους.

Είναι σίγουρο λοιπόν, σε περίπτωση που επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, ότι ένα σημαντικό κομμάτι από αυτούς που θα τους ψηφίσει, θα έχει πλήρη άγνοια για το πραγματικό τους πρόσωπο σε ότι αφορά το Μακεδονικό, αλλά και για την μειονότητα της Θράκης (δείτε εδώ τις γνωστές ήδη δηλώσεις Καφετζόπουλου)

Βέβαια, θα πρέπει να συνεκτιμηθεί ότι η ψήφος για τις ευρωεκλογές είναι μια ψήφος «χαλαρή» σε σχέση με την ψήφο για τις εθνικές εκλογές, αλλά αυτή η πραγματικότητα δεν πρόκειται να κάνει τους Σκοπιανούς να προβληματισθούν, εφ΄όσον θα υπάρξει ευρωβουλευτής από ελληνικό(;) κόμμα, που συνειδητά θα αποδέχεται τους Σκοπιανούς ως «Μακεδόνες», και έτσι θα λειτουργεί ως σκοπιανό δεκανίκι μέσα στην ευρωβουλή. Οι πανηγυρισμοί τους –στα κρυφά βέβαια- θα είναι ουρανομήκεις.

Ιστορικά, και νομοτελειακά αν θέλετε, σε όλων των ειδών τις αντιπαραθέσεις ένα ισχυρό όπλο στα χέρια των αντιτιθεμένων πλευρών είναι η ύπαρξη μιας Πέμπτης Φάλαγγας (κάθε τύπου και υφής) στο ταμπλώ του αντιπάλου, που θα δρά αποσταθεροποιητικά στο «όλον» του, είτε αυτό το «όλον» λογίζεται αριθμητικά είτε ψυχικά.
Η περίπτωση Τρεμόπουλου λοιπόν, λειτουργεί στο ταμπλώ μας, ως τέτοια περίπτωση. Είναι ένας ύφαλος στα εθνικά μας ύδατα, και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπισθεί. Χαρτογράφηση, γνωστοποίηση, παράκαμψη.

Από την άλλη μεριά, όσους ψήφους και αν πάρουν οι Τρεμόπουλοι και οι λοιποί τεθλιμμένοι (των Σκοπίων) συγγενείς, όπως Μάνος, Δήμου, Φιλελεύθερη Συμμαχία, Τόξα-μόξα και λοιπές σκοπιανές παραφυάδες, να ξέρουν ότι θα συνεχίσει να υπάρχει απέναντι τους το «όλον» των Ελλήνων.
Η Μακεδονία είναι πολύ ακριβή για τους ιστορικά νόμιμους δικαιούχους της. Τούς ¨Ελληνες.
Εξ΄άλλου, δεν κατοικούν όλοι στην Οδό 5ης Φάλαγγας.

Το παραπάνω κείμενο είναι απο το πολύ φιλικό μας ιστολόγιο Cummulus και το συνυπογράφω γιατί όπως καταλαβαίνετε εκφράζει κάθε Μακεδόνα και Ελληνα.