Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Μέρκελ: Εξεπλάγη από τις επικρίσεις που προκαλεί η επιμονή της στη λιτότητα

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε σήμερα «παράξενο» το γεγονός ότι η πρόθεσή της για ανασυγκρότηση των δημόσιων οικονομικών στην Ευρώπη «οδηγεί σε τέτοιες συζητήσεις», υποστηρίζοντας ότι πρόκειται απλώς για την εφαρμογή μιας αρχής της κοινής λογικής.Οι συζητήσεις που γίνονται στην Ευρώπη αλλά και πέρα από αυτήν «δίνουν μερικές φορές την εντύπωση ότι για εμάς το να κάνουμε οικονομία είναι απόλαυση», είπε η καγκελάριος σε ομιλία της στο Βερολίνο.

NEO-OΘΩΜΑΝΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Tα Βαλκάνια αποτελούν χώρο ζωτικού ενδιαφέροντος για τα συμφέροντα της Τουρκίας, διότι αποτελούν τη γέφυρά της με την Ευρώπη.

Η “εισβολή” επιχειρείται με τη χρήση της ισλαμικής και οθωμανικής ταυτότητας, επιδιώκοντας μεθοδευμένα να αφυπνίσει μουσουλμανικές μειονότητες της βαλκανικής χερσονήσου και να τις επανασυνδέσει με το οθωμανικό παρελθόν.

Ποιος φταίει για την ελληνική τραγωδία

Η Ελλάδα ακολουθεί το δρόμο που διάβηκαν κι άλλες αναδυόμενες οικονομίες τα τελευταία 30 χρόνια, όταν βρέθηκαν γονατισμένες από μια μεγάλη κρίση. Υπάρχουν πράγματι εντυπωσιακές ομοιότητες ανάμεσα στο άλλοτε περήφανο κράτος μέλος της Ευρωζώνης και την Αργεντινή λίγο πριν το χρεοστάσιο του 2001. Με μια τόσο τραυματική καθίζηση – οικονομική, χρηματοπιστωτική, πολιτική και κοινωνική – σαν κι αυτή που λαμβάνει χώρα σήμερα, πολύ σύντομα θα ανοίξει η καυτή συζήτηση για το ποιος φταίει για τη μεγάλη δυστυχία στην οποία βρέθηκαν εκατομμύρια Έλληνες.