Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΓΙΑΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ "ΣΤΗΝΕΙ ΕΞΕΔΡΕΣ" ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΧΑΓΗ.


Οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας ουδέποτε διέψευσαν το τελευταίο διάστημα ότι υπάρχει στα σκαριά συμφωνία για το Αιγαίο, ενώ οι ξεκάθαρες θέσεις του υπουργού Επικρατείας της Τουρκίας, Ε. Μπαγίς, την περασμένη εβδομάδα, ότι «θα στήσουμε εξέδρες στη θάλασσα του Αιγαίου που θα μας λύσουν τα προβλήματα», οδηγούν στο μάλλον ασφαλές συμπέρασμα ότι η «λύση» θα είναι η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.


Ομως η οποιαδήποτε διαπραγμάτευση και συμφωνία για συνεκμετάλλευση από κοινού με την Τουρκία των κοιτασμάτων του Αιγαίου, χωρίς προηγουμένως να έχουν καθοριστεί τα χωρικά ύδατα και να έχουν οριοθετηθεί η υφαλοκρηπίδα και η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), αφήνει ανοιχτή την πόρτα για παραχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και οικονομικών δικαιωμάτων.

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ




 "Είχαν προτείνει επέμβαση του Στρατού"
 
Δύο χρόνια μετά τα Δεκεμβριανά που άλλαξαν την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας και την οδήγησαν 18 μήνες μετά στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της, ένα από τα σημαντικότερα ρεπορτάζ του defencenet.gr στην πεντάχρονη πορεία του, η πιθανότητα επέμβασης στρατιωτικών δυνάμεων και η επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης (στρατιωτικός νόμος), επιβεβαιώνεται από δηλώσεις ενός εκ των κυρίων υπευθύνων εκείνου του όργιου χάους που έσπρωξε την χώρα στην πιο δύσκολη φάση της σύγχρονης ιστορίας της, του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, Προκόπη Παυλόπουλου.

HXΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ.

 Ηχηρό μήνυμα προς της Τουρκία έστειλε με δηλώσεις της η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκέλα Μέρκελ. Μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο Βερολίνο για το τουρκο - γερμανικό πολιτιστικό φόρουμ, τόνισε ότι η  Τουρκία πρέπει να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας και το Κυπριακό πρέπει να λυθεί.

Σύμφωνα με το επίσημο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, απεσταλμένος του οποίου ήταν στη συνάντηση, η κ. Μέρκελ είπε ότι ''πρέπει να εφαρμοστεί το Πρωτόκολλο της Άγκυρας. Πρέπει να κάνουμε πρόοδο σε αυτό το θέμα. Στις αρχές του νέου έτους, όταν θα πάω στην Κύπρο, θα κάνω αυτό που μου αναλογεί''. 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ, ΑΝΑΒΛΥΖΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ!

Ζουράφα: Το ελληνικό νησί του β.Αιγαίου που αναβλύζει από μόνο του.....το πετρέλαιο!!!!! Και που απαγορεύεται η ανάρτηση σε αυτό....... Ελληνικής σημαίας!!!!!


Η απόλυτη οριοθέτηση της Ελληνικής επικράτειας και της....Ευρωπαικής Ενωσης. Υπάρχει η νήσος Ζουράφα ή πιο γνωστή ως Λαδόξερα. Η Ζουράφα...


(ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ: 40ο 28` 23`` και ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ: 25ο 50` 18``) είναι το Βορειανατολικότερο νησάκι των Θρακικών Σποράδων. Υπάγεται διοικητικά στον Νομό Εβρου, έχει μήκος ακτών μόλις 465 μέτρα και καταλαμβάνει επιφάνεια 9 στρεμμάτων σύμφωνα με παλαιότερες μετρήσεις της Υδρογραφικής Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ σύμφωνα με νεώτερους υπολογισμούς της είναι μικρότερη του ενός στρέμματος και έχει ακτογραμμή 32 μέτρα.....