Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ξεκίνησε η επιχείρηση - Βρετανικά υποβρύχια και γαλλικά μαχητικά παίρνουν θέση

Δύο βρετανικά πυρηνικά υποβρύχια έχουν αναπτυχθεί στον Κόλπο της Σύρτης για να συμμετέχουν στο πρώτο κύμα της επίθεσης κατά της Λιβύης, ενώ μαχητικά Rafale F.3 της γαλλικής Αεροποράις ξεκίνησαν αναγνωριστικές πτήσεις στοχοποίησης στην λιβυκή ενδοχώρα.



Τα βρετανικά υποβρυχια είναι εξοπλισμένα με βλήματα cruise. Όλα δείχνουν ότι η επιχείρηση κατάληψης των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Λιβύης έχει ξεκινήσει...



Οι Έλληνες της Ανατολής στην Επανάσταση του 1821

Παρότι η Επανάσταση του 1821 έχει μελετηθεί σε μεγάλο βαθμό, εν τούτοις διάφορες παράμετροι που σχετίζονται με το ιδεολογικό, κοινωνικό αλλά και γεωγραφικό πλαίσιο, παραμένουν ακόμα άγνωστοι. Στις παραμέτρους αυτές περιλαμβάνεται και η συμμετοχή των Ελλήνων που κατοικούσαν στις περιοχές που χάθηκαν οριστικά για τον ελληνικό κόσμο μετά το 1922.

Εντολή ΚΥΣΕΑ προς Π.Α.: "Καταρρίψτε τα λιβυκά μαχητικά"!

Πλήρη πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας στην επιχείρηση προσβολής της Λιβύης με 4 F-16, 1 ΑΣΕΠΕ Εrieye και 2 ελικόπτερα AS-332 Super Puma σε αποστολές SAR αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ. Τα ελληνικά μαχητικά, όπως πρώτο αποκάλυψε το defencenet.gr ("Ελληνικά μαχητικά στη ΖΑΠ της Λιβύης") θα υποστηρίζουν τα αεροσκάφη κρούσης της Συμμαχίας ή του συνασπισμού κρατών που θα επιχειρούν στην Λιβύη και θα έχουν ως αποστολή να καταρρίπτουν τα λιβυκά μαχητικά σε περίπτωση που αυτά επιτεθούν στα συμμαχικά αεροσκάφη κρούσης.