Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ -ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ- ΛΑΟΣ




Βιογραφικό σημείωμα




Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Είναι απόγονος του οπλαρχηγού Γιώργη Καρκαλέτση, υπαρχηγού του καπετάν Ανδρούτσου (πατέρα του Οδυσσέα), που έπεσε μαχόμενος κατά των Τούρκων κατακτητών το 1815 στο Τσέρεσι της Βοιωτίας.


Τελείωσε τη Φιλοσοφική Αθηνών (πτυχίο Ιστορίας), συνέχισε στο Πανεπιστήμιο Μονάχου (βαλκανολογία) και ολοκλήρωσε τον ακαδημαικό μου κύκλο αποφοιτώντας από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Ελλάδος.


Στη συνέχεια, επέλεξ
ε συνειδητά να ζήσει στις επάλξεις του Ελληνισμού: Κύπρος (Λεμεσσός), Δωδεκάνησα (Ρόδος και Κως), Θράκη (Κομοτηνή). Εντάχθηκε στο Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα και έδωσε τη μάχη για το ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν, ως υπεύθυνος πόλης και επαρχίας Λεμεσσού, στην ΄΄Παγκύπρια Κίνηση Πολιτών για το ΟΧΙ.’’

Ήταν για 7 χρόνια μέλος της συντακτικής επιτροπής της ΄΄Ελλοπίας’’ και από το 1999 πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Νέων Αθηνών.

Μαχόμενος διαρκώς για τα εθνικά μας δίκαια έχει να παρουσιάσω μέχρι σήμερα 240 τηλεοπτικές παρουσίες σε κυρίως Ελλάδα και Κύπρο, 280 δημοσιευμένα άρθρα και 12 εκδοθέντα βιβλία, τα 10 ιστορικοπολιτικά και 2 μυθιστορήματα, που κυκλοφορούν από την "Εμπειρία Εκδοτική".

Εί
ναι παντρεμένος και πατέρας δύο τέκνων.
Πιστεύοντας ότι ο δικομματισμός έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο οδηγώντας στα σημερινά κοινωνικά και πολιτικά αδιέξοδα, εντάχθηκε το 2005 στον ΛΑ.Ο.Σ., όταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης μου εμπιστεύθηκε τη διεύθυνση του Γραφείου Τύπου του κόμματος. Από τον Οκτώβριο του 2006 έγινε περιφερειάρχης του ΛΑ.Ο.Σ. ανατολ. Στερεάς και Εύβοιας.


Στις εθνικές εκλογές του 2007 κατήλθε με τον ΛΑ.Ο.Σ. ως υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας.


Σήμερα εί
ναι αντιπρόεδρος της Νομαρχ. Επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ. Ευβοίας και αγωνίζεται καθημερινά για τα προβλήματα του νομού.


Επίσης, τον Σεπτέμβριο του 2008 ιδρύσε με πατριώτες στην Κύπρο το ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, με σκοπό την διατήρηση της ελληνικότητας του νησιού και την αποτροπή επιβολής εθνοκτόνων σχεδίων λύσης .


ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Την απόφασή του να διοργανώσει την τέλεση θείας λειτουργίας στην Αγια-Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη, στις 17 Σεπτέμβρη του 2010, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του «Παγκόσμιου Κινήματος για την αποκατάσταση της Αγια-Σοφιάς», πρώην γερουσιαστής Κρις Σπύρου.

Ο κ. Σπύρου, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες, γνωστοποίησε ότι έχει απευθύνει σχετική επιστολή στον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, με την οποία του γνωστοποιεί την απόφασή του και μάλιστα τον καλεί να παραστεί στη Θεία Λειτουργία.

«Με την ανακοίνωσή μας δίνουμε τον απαιτούμενο χρόνο στους υπευθύνους της χώρας που βρίσκεται η εκκλησία μας να κάνουν τις προετοιμασίες για τη δέουσα υποδοχή μας», τόνισε ο κ. Σπύρου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα τελεστεί η θεία λειτουργία ακόμα κι αν το τουρκικό κράτος δεν το επιτρέψει, ο κ. Σπύρου απάντησε «δικαίωμα είχαν οι πιστοί και το 1453, δικαίωμα έχουν και τώρα».

Ακόμη, σε ερώτηση αν έχει δοθεί το πράσινο φως από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Κινήματος για την αποκατάσταση της Αγια-Σοφιάς υπογράμμισε: «Εμείς πιστεύουμε το εξής, η εκκλησία είναι των πιστών. Ούτε του δεσπότη, ούτε του Πατριάρχη».

Ακόμη, αναλύθηκε το νομικό επιχείρημα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι νομικοί σύμβουλοι του Κινήματος απέναντι στην Τουρκία.

Ο κ. Σπύρου σημείωσε επίσης ότι η επιστολή προς τον κ. Ερντογάν έχει κοινοποιηθεί μεταξύ άλλων στην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χίλαρι Κλίντον και τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν.