Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

«Αχνίζει» η Αφροδίτη στην Κύπρο: Τώρα όλοι τρέχουν…

«Αχνίζει η Αφροδίτη» είναι ο σχολιασμός ειδικού στο θέμα των εξορύξεων υδρογονανθράκων ο οποίος σημείωσε πως η διαδικασία της δοκιμαστικής εξόρυξης πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, με τα πρώτα στοιχεία να ξεπερνούν κάθε προσδοκία και τους κάθε λογής μνηστήρες να παίρνουν σειρά για να γευθούν τα… καυτά κάλλη της Αφροδίτης.



REUTERS: Ζητάνε προδότη-δωσίλογο να κυβερνήσει την Ελλάδα!

"Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει την ελληνική, αλλά να μην είναι με το μέρος των Ελλήνων"! Με αυτή τη φράση κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιγράφει στο Reuters το σχέδιο που συγκεντρώνει όλο και περισσότερους υποστηρικτές και θέλει να υπάρξει ευρεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας, ώστε να προωθηθούν όλα όσα ζητούν οι δανειστές.



Πώς λύνεται ο γόρδιος δεσμός της μόχλευσης του ευρωπαϊκού μηχανισμού

Τον Ιούλιο οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στη διεύρυνση των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Τρεις μήνες μετά, κι αφού ενδιαμέσως η αποτυχία κάλυψης μίας δημοπρασίας ιταλικών ομολόγων μας έφτασε στο χείλος της καταστροφής, η διεύρυνση των δυνατοτήτων του μηχανισμού έχει επικυρωθεί από τα κοινοβούλια και των 17 κρατών-μελών της Ευρωζώνης.

Σκόπια: Νέος Φασιστικός Σύλλογος ιδρύθηκε στη Στρώμνιτσα

Απόγονοι των Σλάβων της Μακεδονίας ( εγγόνια και δισέγγονα) ίδρυσαν σύλλογο με την επωνυμία «Ластовица»/ Λαστοβίτσα (χελιδόνι) στην πόλη Στρώμνιτσα της πΓΔΜ, με έμβλημα το χελιδόνι «το οποίο υποδηλώνει ότι θα προσπαθήσουν να έρθουν στα προγονικά μέρη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Κιλκίς της «αιγαιακής Μακεδονίας» ( αναφέρουν «αιγαιακή Μακεδονία», αφού ‘απαγορεύεται’ να πούνε «ελληνική Μακεδονία»).




Σύμφωνα με το δημοσίευμα περίπου 250 απόγονοι των Σλάβων που μετά τους βαλκανικούς πολέμους του 1913, οι οποίοι είχαν πολεμήσει στις τάξεις του βουλγαρικού στρατού, ως Βούλγαροι, και μετοίκησαν στην πόλη Στρώμνιτσα που είχε παραχωρηθεί στους Βουλγάρους- αν και είχε ελευθερωθεί από τον ελληνικό στρατό, σήμερα ιδρύουν σύλλογο για «να αποκαταστήσουν τα χαμένα δικαιώματα των προγόνων τους».


Στην εκδήλωση που έγινε χθες Κυριακή πρόεδρος αυτού του φασιστικού συλλόγου εκλέχθηκε ο Στόιλχο Ντζιντάλοφ /Стоилчо Џидалов.


Την ίδρυση του συλλόγου αυτού υποστήριξαν ο πρόεδρος του «Παγκόσμιου Σλαβικού Κογκρέσου» Τοντόρ Πέτροφ και ο πρόεδρος του Συλλόγου Σλάβων της Μακεδονίας Αιγαίου, Τάσκο Γιοβάνοφ.


Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους «ο αγώνας για την αποκατάσταση και την επιστροφή τους στην αιγαιακή Μακεδονία δεν θα πάει χαμένος, διότι οι «Μακεδόνες» του Αιγαίου θα υψώσουν περισσότερο τη φωνή τους για το μέλλον που τους κλάπηκε».


Στην εκδήλωση απονεμήθηκε ειδική πλακέτα και στους συγγραφείς του ‘επιστημονικού έργου της διαλέκτου των Σλάβων της περιοχής Κιλκίς της Μακεδονίας του Αιγαίου’ – μια διάλεκτος ακατάληπτη στο υπόλοιπο σλαβικό συνονθύλευμα των Σκοπίων, κατανοητή όμως στους Βουλγάρους.

Από το κακό στο χειρότερο - Ουραγός η Ελλάδα στην ανταγωνιστικότητα, σύμφωνα με Έκθεση της Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε την πρώτη ετήσια «έκθεση ανταγωνιστικότητας» την περασμένη εβδομάδα, αξιολογώντας την οικονομική απόδοση των χωρών σύμφωνα με το νέο πλαίσιο δημοσιονομικής εποπτείας, το οποίο προβλέπει κυρώσεις σε χώρες με σοβαρές ανισορροπίες. Η έκθεση διαπιστώνει ότι πολλά κράτη έχουν σοβαρές ελλείψεις. Η Ελλάδα πάντως, βρίσκεται σε μια από τις τελευταίες θέσεις ως προς τις ρυθμίσεις που αφορούν τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων στο έδαφός της.



Το νέο σχολείο και ο εθνικός «απολογοτεχνισμός»

Χωρίς την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, που το έχουν βάλει στο… ψυγείο



Αποφασίζουν φίλες και ομογάλακτες της Δραγώνα και της Ρεπούση

Αντίστροφη μέτρηση για τον Γιώργο Παπανδρέου

Μπορεί ένα άρθρο να ρίξει μία κυβέρνηση; Μπορεί ένα άρθρο να επιβάλλει την «κυβέρνηση του μνημονίου»; Ως φαίνεται στην συνάντηση με τον Παπούλια ο Παπανδρέου θα υλοποιήσει την φράση του ότι δεν είναι κολλημένος με την καρέκλα, εξέλιξη που έχει πυροδοτήσει όλα, τα σενάρια.

Πως η Ελλάδα αντλεί το 50% των δανείων της με καταστροφικά επιτόκια λόγω Μνημονίου

Υπάρχει μία γενικότερη αίσθηση και αντίληψη πως η Ελλάδα χάρη στο Μηχανισμό Στήριξης και το Μνημόνιο απέχει από τις αγορές κεφαλαίων όπου τα επιτόκια κρατικού δανεισμού έχουν απογειωθεί σε επίπεδα πτώχευσης και πως προστατεύεται από αυτές καλύπτοντας τις δανειακές της ανάγκες από τα δάνεια της Τρόικας.