Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΠΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΣΑΝ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΑ--ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕ.

Τουρκικό ήταν τελικά το υποβρύχιο που εντόπισαν και κυνήγησαν επί ώρες τα δύο ελικόπτερα S-70 B-6 Aegean Hawk την Πέμπτη το πρωί βόρειοδυτικά της Κέας, 8,5 μίλια από την νήσο Μαντιλού και 11,5 μίλια νότια της Καρύστου, σε μία κορυφαία επιθετική κίνηση που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν!

ΚΟΙΤΑΣΜΑ 170 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΟΤΙΩΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!!

 Μείζον θέμα και περαιτέρω τριβή ανάμεσα στις σχέσεις Τουρ­κίας – Ελλάδος ανα­μένεται να προκύψει με τα κοιτάσματα πε­τρελαίου που υπάρ­χουν νοτίως της Κρήτης, αλλά και κοντά στο Καστελόριζο και την Κύπρο, μια περιοχή που η Τουρκία εδώ και χρόνια διεκδικεί, γνωρίζοντας προφανώς την ύπαρξη μεγάλων και εκμεταλλεύσιμων πετρελαϊκών κοιτασμάτων.


ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΓΙΑ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Αρκετό για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Κύπρου για 150 χρόνια είναι το φυσικό αέριο που υπάρχει στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστηρίζει, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας της Κύπρου, Σόλων Κασίνης.



Αναφέρει μάλιστα ότι, από τη στιγμή που θα ληφθεί η πολιτική απόφαση για εξόρυξη φυσικού αερίου στην Κύπρο, αυτό δύναται να γίνει εντός πέντε ετών.