Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Το μυστικό σχέδιο των Γερμανών για την Ελλάδα

Τη μερική έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την ανάληψη της εκτέλεσης της οικονομικής πολιτικής μαγειρεύουν Γερμανία και τρό­ικα.



Ενα σενάριο που μέχρι τώρα φάντα­ζε πάρα πολύ μακρινό και απορριπτόταν από όλες τις πλευρές, τώρα άρχισε να συζητείται όχι μόνο σε διάφορα think tanks αλλά και στα ενδότερα της καγκε­λαρίας. Ο λόγος; Η επίσημη διαπίστωση ότι τα μέτρα του μνημονίου δεν εφαρμό­στηκαν και οι στόχοι απέτυχαν.

ΓΑΠ προς υπουργούς: “Αντέξτε μέχρι τις 25 Μαρτίου και ο Θεός βοηθός”

«Αντέξτε μέχρι τις 25 Μαρτίου και βλέπουμε. Βάλτε στα θηκάρια τα σπαθιά για τρεις εβδομάδες». Αυτή είναι η ουσία της έκκλησης που απευθύνει ο πρωθυπουργός σε κορυφαίους υπουργούς και κομματικά στελέχη που είναι έτοιμα να τα βροντήξουν,μόλις 18 μήνες μετά την περήφανη νίκη που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ με 11 μονάδες διαφορά. Η ζαριά που θα παιχτεί την ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, θα καθορίσει και τις εξελίξεις στην κυβέρνηση και τη χώρα.
Τα σενάρια που επεξεργάζονται στο Μαξίμου είναι δύο:

Η Άγκυρα δημιουργεί κλίμα έντασης στη Θράκη



Με τον βαρύγδουπο τίτλο "Επίθεση σε τζαμί στην Κομοτηνή", μία ημέρα πριν το "πέρασμα" του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, από τη Θράκη, το TRT (τουρκικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο με άμεση εξάρτηση από την κυβέρνηση Ερντογάν) προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα έντασης, πόλωσης και συσπείρωσης, χρησιμοποιώντας τον τουρκο-ισλαμισμό (όπως πάντα) απέναντι στους μουσουλμάνους της Θράκης, αλλά και στο εσωτερικό της Τουρκίας.