Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Η Άγκυρα δημιουργεί κλίμα έντασης στη Θράκη



Με τον βαρύγδουπο τίτλο "Επίθεση σε τζαμί στην Κομοτηνή", μία ημέρα πριν το "πέρασμα" του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, από τη Θράκη, το TRT (τουρκικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο με άμεση εξάρτηση από την κυβέρνηση Ερντογάν) προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα έντασης, πόλωσης και συσπείρωσης, χρησιμοποιώντας τον τουρκο-ισλαμισμό (όπως πάντα) απέναντι στους μουσουλμάνους της Θράκης, αλλά και στο εσωτερικό της Τουρκίας.




Η προβοκάτσια, όμως, έγινε και οι καλά γνωρίζοντες περί αυτού είναι ενήμεροι για την σκηνοθεσία. Προφανώς, η βιασύνη των προβοκατόρων, έχει εκθέσει τους ίδιους αλλά και τους συνεργάτες τους (και ο νοών νοείτω...). Βλέπετε, οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι άριστες (διά στόματος Παπανδρέου) και οποιεσδήποτε συλλήψεις είναι δυνατόν να τις... διαταράξουν.


                                           Τι γράφει το TRT για την "επίθεση"


Προστέθηκε άλλη μια στις επιθέσεις που παίρνουν στόχο την "Τουρκική Μειονότητα"της Δυτικής Θράκης. Άτομα άγνωστης ταυτότητας έσπασαν τα παράθυρα του τζαμιού στο χωριό Ίσαλο της Κομοτηνής. Κατόπιν έρευνας της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι τα παράθυρα του τζαμιού έσπασαν με πέτρες.


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας "Τούρκων Δυτικής Θράκης" Halit Habipoğlu, επέστησε την προσοχή στο ότι η επίθεση έλαβε χώρα σε μία περίοδο που επικρατεί θετικό κλίμα στις σχέσεις Τουρκίας - Ελλάδας.

«Η επίθεση αυτή που διοργανώθηκε αμέσως μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Δυτική Θράκη, είναι έργο προβοκατόρων. Πρέπει να γνωρίζουν όμως όλοι ότι η "Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης" δεν πρόκειται να πέσει σε παρόμοιες παγίδες» τόνισε ο Halit Habipoğlu.

Η "επίθεση" έγινε με τον γνωστό τρόπο -καρμπόν- και προγενέστερων επιθέσεων σε τζαμιά της Θράκης και κατατάσσεται στις κατά καιρούς προβοκάτσιες που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης τα ανθυποπρακτορίδια του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Βέβαια, επειδή εδώ και καιρό υπάρχουν σαφείς υπόνοιες για την δημιουργία τεχνητής έντασης στα Ελληνοτουρκικά, οι αρμόδιες Ελληνικές υπηρεσίες είχαν φροντίσει την διακριτική παρακολούθηση συνηθισμένων αλλά και ασύνηθων στόχων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: