Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Εχασε την μάχη ο αστυφύλακας που εκτελέστηκε εν ψυχρώ από αλλοδαπούς εγκληματίες.


Tην τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί ο αστυνομικός της ομάδας «Δ» Σπύρος Θεοδώρου. Ο 30χρονος, νοσηλευόταν από τις 3 Απριλίου στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός μετά από σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι από άγνωστο δράστη στην Κυψέλη. Ήταν πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα όταν στη συμβολή των οδών Σκιάθου και Σκόκου δύο αστυνομικοί που εκτελούσαν περιπολίες με μοτοσικλέτες, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε ύποπτα άτομα δέχτηκαν επίθεση από άγνωστο συνεργό τους ο οποίος ήταν κρυμμένος στις φυλλωσιές. Πριν την επίθεση και ενώ οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ελέγξουν τον έναν από τους δύο υπόπτους μια γυναίκα που προφανώς δεν είχε αντιληφθεί τι είχε συμβεί, μπήκε στη μέση με αποτέλεσμα να βρει την ευκαιρία ο συνεργός, να πεταχτεί από τις φυλλωσιές και να πυροβολήσει τον άτυχο αστυνομικό στο κεφάλι. Η 50χρονη που είναι κάτοικος της περιοχής υποστήριξε πως ο ύποπτος ήταν γνωστός της αλλά τελικά έκανε λάθος ενώ οι δράστες αφού άρπαξαν τα όπλα και τα κινητά τηλέφωνα των αστυνομικών, χάθηκαν στο σκοτάδι με μηχανή μικρού κυβισμού, ανοικτού χρώματος και αριθμητικό μέρος του αριθμού κυκλοφορίας 421. Έκτοτε, παρά το γεγονός ότι η υπόθεση αξιολογήθηκε ως άμεσης προτεραιότητας, δεν έχουν συλληφθεί οι δράστες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, τόνισε «Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου και τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του αστυνομικού Σπύρου Θεοδώρου που έχασε τη μάχη για τη ζωή που έδινε γενναία επί δίμηνο, μετά από τα δολοφονικά πυρά που είχε δεχθεί από κακοποιό κατά την εκτέλεση του καθήκοντος».



Θέμα Τσαμουριάς ανακινεί ο Κεμαλικός Τρεμόπουλος

Περίεργες" και "ανερμήνευτες" για τα εθνικά μας θέματα ήταν οι θέσεις των τριών υποψηφίων Ευρωβουλευτών των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννη Παρασκευόπουλου, Όλγας Κήκου και Ιωάννας Κοντούλη, που βρέθηκαν χθες στα Γιάννενα.
Κάνοντας γενικές αναφορές για δήθεν "πράσινη λύση στην κρίση", οι θέσεις που παρουσίασαν για τα εθνικά μας θέματα δεν ήταν μόνο προκλητικές, αλλά άγγιζαν (αν δεν τα ξεπερνούσαν) τα όρια της γελοιότητας.
Σε άλλες εποχές θα μιλούσαμε για "προδοσία".
Σιγά - σιγά οι οικολόγοι αυτοαποκαλύπτονται…
Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων Μ. Τρεμόπουλος υποστηρίζει την ανακίνηση του ανύπαρκτου ζητήματος της Τσαμουριάς, αφού υιοθετεί την άποψη ανιστόρητων ιστορικών ότι "...η εκδίωξη των Τσάμηδων από τις κωμοπόλεις και τα χωριά τους ήταν μια εξαιρετικά βίαιη διαδικασία. Ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού θανατώθηκε, πολλοί κακοποιήθηκαν, ενώ τα υπάρχοντά τους διαρπάγησαν!..."
Από "θύτες" οι Τσάμηδες, παρουσιάζονται ως "θύματα" κατά τον Τρεμόπουλο, το κόμμα του οποίου διεκδικεί την ψήφο του Έλληνα πολίτη, για να μπει στην Ευρωβουλή.
Και αν τύχει και μας αντιπροσωπεύσει, οι εκπρόσωποί του θα υπεραμύνονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των απόψεων των λεγόμενων Τσάμηδων της Αλβανίας, που διεκδικούν την μισή Ήπειρο και έχουν προσφύγει μάλιστα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διεκδικώντας την επιστροφή των ...περιουσιών τους!
Ο Κεμαλικός Μιχάλης Τρεμόπουλος γράφει μεταξύ άλλων τα εξής ακατανόητα και αστήριχτα σε ιστοσελίδα:
"...Είχα φιλοξενηθεί, με δική του επιμονή, στο σπίτι ενός στελέχους της Ένωσης Ανθρώπινων Δικαιωμάτων της Τουρκίας, όπου γνώρισα τη μητέρα του. Ανήκε σε μια ομάδα 70 περίπου παιδιών που είχαν γλιτώσει από το λεπίδι του Ζέρβα με πρωτοβουλία των Ελλήνων κατοίκων της Πάργας. Οι άξιοι αυτοί συμπολίτες τους, αφού τα έκρυψαν στα σπίτια τους, προτίμησαν να μη τα στείλουν στην Αλβανία -όπως τα άλλα - αλλά στην Τουρκία, όπου 7 χρονών αυτή και ο μετέπειτα άντρας της, αναγκάστηκαν να μάθουν τουρκικά και να ενσωματωθούν στην τουρκική κοινωνία. Η γιαγιά, μάλιστα, μιλούσε ακόμη τα ελληνικά αλλά τραγουδούσε πολύ καλύτερα αντάρτικα τραγούδια, που της είχαν μάθει οι γονείς της. Αυτό ήταν και το αμάρτημά τους: εκτός από μουσουλμάνοι ήταν και αριστεροί…".

Θέλει η πουτ..α να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει

Συνέβη στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης στην «Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου» (Ακαδημίας 23),

όπου οι... «Μακεδόνες» του «Ουράνιου Τόξου» παρουσίαζαν το "Ελληνομακεδονικό Λεξικό του σλαβομακεδόνα" κομμουνιστοσυμμορίτη Βάσκο Καρατζά (1923-2005). Ο γράφων (Θ. Χατζηγώγος) ρωτάω τον Αρχηγό του «Ουράνιου Τόξου» και παρουσιαστή της εκδηλώσεως Παύλο Βοσκόπουλο αν μπορώ να θέσω και μία τρίτη ερώτηση προς το πάνελ. Ο Βοσκόπουλος γνέφει «ναι» κι εγώ ρωτάω: «Ο Βολταίρος έλεγε πως όταν ξεκινά να μάθει μια ξένη γλώσσα, αρχίζει από τις αισχρές λέξεις γιατί έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Μόλις ξεφύλλισα το Λεξικό σας και είδα ότι δεν έχει βασικές αισχρές λέξεις. Για παράδειγμα, υπάρχει το λήμμα «πού.της», «πουτ..α», αλλά δεν υπάρχει το «γαμώ», η «ψ.λή» και πολλά ακόμη. Δηλαδή, δεν πρέπει να ξέρουμε πώς λέτε «γαμώ» εσείς οι... "Μακεδόνες";». Οι εκδότες του Λεξικού Παύλος Βοσκόπουλος και Θανάσης Παρίσης με διαβεβαίωσαν ευγενικότατα πως όλες αυτές οι βασικές λέξεις που παρέλειψε ο Καρατζάς θα μπούνε στην δεύτερη έκδοση. Εκείνη ακριβώς την στιγμή, ο παριστάμενος στην αίθουσα πρύτανις των Ελλήνων Ομοφυλοφίλων Γρηγόρης Βαλλιανάτος ζητεί τον λόγο και λέει: «Θέλω να πω ότι συμφωνώ με τον κύριο Χατζηγώγο. Το ρήμα «γαμώ» πρέπει να μπεί στην επόμενη έκδοση του Λεξικού, για να ξέρουμε την μετάφρασή του στα Μακεδονικά»!!.....

πλήρες ρεπορταζ και παραλειπόμενα για την επεισοδιακή εκδήλωση στην εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ που κυκλοφορεί