Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Δωρεά μετοχής 670 δισ. ευρώ από τον Αρτέμη Σώρρα – Υπάρχει δυνατότητα ώστε η Ελλάδα να ξοφλήσει ολόκληρο το χρέος άμεσα;

Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής», γνωστότερης ίσως ως «Banque d’ Orient». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Morgan Stanley: Μικρός ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας

Ο κίνδυνος μιας χρεοκοπίας είναι "σχετικά μικρός φέτος", σημειώνουν οι αναλυτές του Morgan Stanley σε ανακοίνωση προς τους πελάτες του οίκου.



Μικρό κίνδυνο χρεοκοπίας αντιμετωπίζει η Ελλάδα τους ερχόμενους μήνες, λόγω της υποστήριξης των ευρωπαίων εταίρων της, ανακοίνωσαν σήμερα αναλυτές του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οίκου Morgan Stanley, οι οποίοι δεν απέκλεισαν μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους πιο μακροπρόθεσμα.

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Αθήνα

Μεγιστοποιεί η Άγκυρα την κρίση τόσο στην ανατολική Μεσόγειο όσο και στο Αιγαίο. Κρίσιμο ερώτημα πλέον αποτελεί το τι θα πράξει η Αμερική αν η Άγκυρα προχωρήσει σε ακόμα πιο εμπρηστικές ενέργειες, θέτοντας σε δοκιμασία την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.