Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Το Αντισυνταγματικο πραξικοπημα της 25ης Ιουλιου 1974





Το πρωτο Π.Δ που υπέγραψε ο Κων/νος Καραμανλής με την επιστροφή του απο το Παρίσι τον Ιούλιο του 1974, ηταν αμνηστεια για τους Απριλιανούς.
Λίγους μήνες μετά και συγκεκρινεα τον Ιανουαριο του 1975 την πηραν πισω με το πραξικοπηματικο Δ Ψηφισμα της Βουλης των Ελληνων....

Η Νομολογία του Αρείου Πάγου το 1982 αναφέρει οτι η αμνηστεια δεν αιρεται οταν αποδωθεί

Θερμοπυλών Μνήμη 2009


Στην εποχή των Δειλών και των Προσκυνημένων, φαντάζει ίσως παράξενο στην φυλή των Εφήμερων ανθρώπων να Τιμάς τους Προγόνους σου. Να Τιμάς με ευσέβεια τους Μεγάλους Νεκρούς που στάθηκαν Όρθιοι και Ανυπότακτοι και κοίταξαν κατάματα τον Θάνατο με το χαμόγελο της Αθανασίας στα χείλη.

Στην εποχή της μετριότητας και του απόλυτου Τίποτα, η Ανδρεία και η Αξιοπρέπεια υπάρχουν ακόμα σε λίγους Ζωντανούς που περιφρονούν το πλήθος ακόμα και αν αυτό τους βάζει στο... περιθώριο.

Η Τελετή στις Θερμοπύλες δεν είναι μια συνάντηση προγονόπληκτων χλαμυδοφόρων... Είναι το Κάλεσμα της αρχέγονης Φωνής της Τιμής και του Αίματος, ώστε όλοι Εμείς να τραγουδήσουμε τον δικό μας Παιάνα στην Ιερά Σκιά του Μεγάλου Λεωνίδα: "Τρανών Προγόνων Ιχνηλάτες, Λαμπρών Αγωνιστών Παιδιά... Οι νέοι είμαστε Σπαρτιάτες, με την Γενναία μας Καρδιά!"

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ, 8:00 μμ
ΑΓΑΛΜΑ ΛΕΩΝΙΔΟΥ,ΘΕΡΜΟΠΥΛΑΙ

35 χρόνια μνήμης. Η Κύπρος μας κάτω από την μπότα του Αττίλα.


Σήμερα κλείνουν 35 χρόνια από την ημέρα που το ανίερο τουρκικό πόδι πάτησε τα Αγια χώματα της Κύπρου. 35 χρόνια βαρβαρότητας και καταστροφής κάθε πολιτιστικής ελληνικής κληρονομιάς του βορείου τμήματος της Κύπρου. Οι Τούρκοι της Κύπρου, κι όχι Τουρκοκύπριοι, δεν νομίζω ότι προσπαθούν κα ιδιαίτερα να περισώσουν την πολιτιστική κληρονομιά ομολογώντας εμμέσως ότι θα επιθυμούσαν τον αφελληνισμό του νησιού.
Οσο κι αν λένε ότι κόπτωνται για την ειρηνική συνύπαρξη και την επανένωση του νησιού παρόλα αυτά εφαρμόζουν εδώ και πολλά χρόνια κατά γράμμα, τις εντολές της Τουρκίας.


Το πρόβλημα των αγνοουμένων οδηγείται χρόνο με τον χρόνο στην τελική του λύση που θα είναι ότι κανένας Ελλαδίτης ή Κύπριος Ελληνας στρατιώτης δεν θα βρίσκεται στην ζωή, πλεόν, ύστερα από καμιά δεκαριά χρόνια και λόγω γήρατος κι όχι μονο των κακουχιών.

Το θέμα των αγνοουμένων, εκτός των άλλων, δείχνει την ξεχωριστή βαρβαρότητα των Τούρκων. Ειναι δυνατόν 35 χρόνια μετά, να μην αποκαλύπτουν την τύχη αυτών των ανθρώπων;
Μα τι λαός είναι αυτός τελοσπάντων; Σε καμιά άλλη σύρραξη παγκοσμίως δεν υπήρξε ανάλογης διαρκείας βαρβαρότητα. Είναι πολύ πιθανό οι άνθρωποι αυτοί να εκτελέστηκαν από τα στρατεύματα κατοχής ή να οδηγήθηκαν στην Τουρκία όπου μετά από βασανιστήρια να πέθαναν. Φυσικά οι Τούρκοι φοβούμενοι το διεθνές ρεζιλίκι (πολύ χειρότερο από αυτο που έπαθαν με τις μαρτυρίες του ανεκδιήγητου εκείνου τύπου Αττίλα Ολγκάτς) να αποκρύπτουν την τύχη των αγνοουμένων λέγοντας απλά και αναπόδεικτα ..δεν υπάρχουν αγνοούμενοι ή όλοι είναι νεκροί από την περίοδο της εισβολής.


Οπως και να έχει, όποιος κι αν κυβερνάει Ελλάδα ή Κύπρο εμείς οι Ελληνες όπου κι αν βρισκόμαστε πάντα θα τιμούμε τα παλικάρια που πολέμησαν και έπεσαν, προδομένα, για την ελευθερία της Κύπρου μας.
Ποτέ δεν θα δεχθούμε λύσεις διζωνικές και συνομοσπονδιακές. Η μόνη βιώσιμη λύση θα είναι μια ενιαία Κύπρος Ελληνική ενωμένη με την μητέρα Ελλάδα και με τους Τούρκους κατοίκους της (κι όχι τους εποίκους) να ζούν υπό το καθεστώς των μουσουλμάνων της Θράκης. Πολίτες της Ευρωπαϊκης Ενωσης (που ποτέ δεν θα γίνουν οι Τούρκοι της Τουρκίας) με όλα τα υπερπρονόμια της μουσουλμανικής μειονότητας που όλοι Ελληνες και Τούρκοι γνωρίζουμε πολύ καλά.

Εμείς μόνο αυτό μπορούμε ως Ελλάδα να δώσουμε. Αν οι πολιτικοί μας δεν τηρήσουν αυτήν την γραμμή τότε οποιαδήποτε άλλη λύση θα οδηγήσει σε νέους αγώνες για τους οποίους πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι.

Ετσι κι αλλιώς οι κυβερνώντες σε Ελλάδα κα Κύπρο ετοιμάζονται να προδώσουν κι αυτην την φορά.

Αν διαβάσετε τι επαχθείς όρους ετοιμάζει η κυβέρνηση Χριστόφια για την μαρτυρική νήσο μας προσπαθώντας να πείσει τον Ταλάτ θα εκπλαγείτε.
Μιλάμε ότι το 18 % των Τούρκων θα είναι ισότιμο με το 82 % των Ελλήνων σε κάθε θεσμό. Προεδρία της Δημοκρατίας, Υπουργεία κλπ. Επίσης ακούγονται κάτι για διπλές ψήφους των Τούρκων στις εθνικές εκλογές!!! Κατάργηση της μισητής για τους Τούρκους, Εθνικής φρουράς (για να μπορεί η Τουρκία να επεμβαίνει όποτε θέλει), αλλαγή σημαίας και Εθνικού Υμνου!!!!!!

Ποιός Ελληνας στην καρδιά μπορεί να δεχθεί τέτοιους όρους;

Δηλαδή αυτό το έκτρωμα ήταν το όραμα του Παλληκαρίδη, του Αυξεντίου, των παιδιών της ΕΟΚΑ, και των παλικαριών που έπεσαν το 1974;

Τι πάτε να κάνετε;

Λοιπόν γράφοντας το επετειακό αρθράκι αυτό παρατηρώ ότι όσο κι αν θέλω να περιοριστώ στα καθέκαστα της άνανδρης εισβολής και στην θυσία των παλικαριών που έπεσαν για την ελευθερία της Κύπρου μας, συνεχώς με συνεπαίρνει η οργή μου για την μελλοντική προδοσία του αγώνα τους.

Οι άνθρωποι αυτοί, οι αδερφοί μας, οι πατεράδες και οι παπούδες μας δεν πολέμησαν για μια αόριστη ελευθερία. Δεν πολέμησαν για μια αμερικανική, κινεζική, ζιμπαμπουϊστικη ελευθερία (η επίλογή είναι τυχαία, χωρίς παρεξήγηση) πολέμησαν για μια Ελληνική Ελευθερία. Για μια Ελληνική Ελεύθερη Κύπρο. Βγαίνουν όμως σήμερα μερικοί και όπως με το Σκοπιανό και άλλα εθνικά μας προβλήματα μας παραμυθιάζουν ότι οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τέτοιες λύσεις.

Επιτρέπουν και παραεπιτρέπουν λέω εγώ. Ενας απλός πατριώτης. Τις συνθήκες τις δημιουργούν οι άνθρωποι με την στάση τους.
Οι προδότες δημιουργούν συνθήκες προδοσίας, ενδοτισμού και υποχωρητικότητας. Οι ήρωες και οι αγωνιστές συνθήκες περηφάνειας και πατριωτισμού. Οταν το δίκαιο είναι με το μέρος σου δεν υποχωρείς.

Οι προδότες φτάνουν στο σημείο να ισχυρίζονται προσπαθώντας να μας πείσουν ότι και οι Τούρκοι έχουν δίκιο από μέρους τους.
Να γνωρίζετε ότι το δίκαιο δεν είναι έννοια πολύπλευρη, πολυμερής και αμφίδρομη.
Το δίκαιο είναι πάντα ένα. Οι ερμηνείες μιας ενέργειας μπορεί να είναι πολλές δηλαδή το γιατί έγινε κάτι. Το δίκαιο όμως ένα.
Ο Χιτλερ χτύπησε με κατακτητικό πόλεμο την Ευρώπη. Υπάρχει κάποιος που να ισχυρίζεται σήμερα ότι είχε δίκιο; Οι ερμηνείες για τον λόγο της επίθεσής του μπορεί να είναι πολλές όμως όλοι γνωρίζουμε το άδικο της πράξης του.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι ήθελαν να σώσουν τους ομοεθνείς τους που κινδύνευαν από τους Ελληνες και γι αυτό εισέβαλαν. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει πως η Τουρκία των 50 εκατ. κατοίκων τότε, δεν θα μπορούσε με μονή την απειλή για επέμβαση να επιφέρει αποτέλεσμα; Εδώ τα πενιχρά Σκόπια κοντεύουν να μας νικήσουν σε ένα θέμα όπως η ονομασία τους.

Μην αυταπατάστε η Τουρκία είχε απο καιρό προσχεδιασμένη την κατάληψη του συγκεκριμένου τμήματος της Κύπρου μας. Απλώς έψαχνε την ευκαιρία. Και φυσικά οι έριδες και η προδοσία των Ελλήνων τις έδωσαν το πρόσχημα.

Τελοσπάντων κλείνοντας θα ήθελα για μια ακόμα φορά να τονίσω ότι πρέπει όλοι μας κρατήσουμε, την φλόγα της Ελευθερίας στην καρδιά. Την φλόγα αυτών που πολέμησαν και έπεσαν για την Ελευθερία. Μόνο έτσι αποτίουμε φόρο τιμής. Και οφείλουμε αυτό να το μεταδώσουμε στα παιδιά μας.

Οι πολιτικοί την δουλεία τους κι εμείς την δική μας. Που θα πάει θα δούμε άσπρη ημέρα.
Μετά το σκοτάδι έρχεται πάντα το φώς.........................

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ