Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Κοιτάσματα πετρελαίου ίσα με το 75% των αποθεμάτων της Σ.Αραβίας εντόπισαν οι ΗΠΑ στην ελληνική ΑΟΖ!

Αυτή την στιγμή στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου έχει διαμορφωθεί μία συμμαχία που ένα μόλις χρόνο πριν, θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο πολιτικού θρίλερ και μάλιστα ευφάνταστου σεναριογράφου και όχι πραγματικότητα. Αλλά ο εντοπισμός των μεγαλύτερων ενεργειακών αποθεμάτων που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή αυτή το έκανε πραγματικότητα: Ένας πολύ ισχυρός πολιτικο-στρατιωτικός άξονας Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου με τις ευλογίες και την “ομπρέλα” ασφαλείας των ΗΠΑ. Τι συνέβη (πέρα από το γεγονός ότι η Τουρκία πλέον δείχνει να τραβάει τον “δικό της δρόμο”, απέναντι από τις ΗΠΑ για πρώτη φορά εδώ και μισό αιώνα);

ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

Από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη και από ορισμένους άλλους Έλληνες προτείνεται ο όρος «Σλαβομακεδονία» ως μία μέση λύση για το πρόβλημα της ονομασίας του γειτονικού μας κράτους των Σκοπίων.



Πρόκειται για λανθασμένη και ουτοπική πρόταση. Πρώτον, διότι δεν πρόκειται ποτέ να δεχθούν αυτό το όνομα οι Αλβανοί, οι οποίοι αποτελούν το 30% του πληθυσμού της ΦΥΡΟΜ. Ήδη με την δύναμη των όπλων έδειξαν το 2001 την άρνησή τους να...


παραμείνουν μία απλή μειονότητα και καθημερινά αμφισβητούν τον κυρίαρχο ρόλο της σλαβικής πλειοψηφίας. Το κράτος των Σκοπίων είναι πολυεθνικό και ο όρος Σλαβομακεδονία εξυπηρετεί μόνο τη μεγαλύτερη εθνική κοινότητα τους Σλάβους ψευδομακεδόνες.

«Ποια ονομασία θέλουμε» Ο ηγέτης των Αλβανών της FYROM αποκαλύπτει τις θέσεις του

Υπέρ μιας ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό τάσσονται οι Αλβανοί της FYROM, δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο ηγέτης τους κ. Αλι Αχμέτι, τονίζοντας πως η κυριότερη πρόκληση για τα Σκόπια το 2011 θα πρέπει να είναι η επίλυση της διένεξης με την Ελλάδα για το όνομα.




 Παρεμβαίνοντας, για πρώτη φορά με συγκεκριμένα ονόματα, στην πολύκροτη εκκρεμότητα ο ισχυρός άντρας των Αλβανών του Τετόβου και συνεταίρος στην κυβέρνηση Γκρούεφσκι, αποκαλύπτει ποια εξ αυτών απορρίπτονται από την αλβανική πλευρά και ποια θα ήταν αποδεκτά.