Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ.Επέμβαση ισραηλινών ειδικών δυνάμεων κατά ιρανικού πλοίου που μεταφέρει ρουκέτες

Με νέους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας  Fajar-5 ετοιμάζεται να εφοδιάσει το Ιράν την Γάζα με το Ισραηλινό Ναυτικό να αναμένει την κατάλληλή ευκαιρία να παρέμβει και να καταστρέψει το φορτίο.
Αυτές τις ώρες στην Ερυθρά θάλασσα εξελίσσεται ένα θρίλερ το οποίο μπορεί να αλλάξει την πορεία των επιχειρήσεων στην Γάζα.
Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις αναμένεται να επιτεθούν σε ιρανικό εμπορικό πλοίο το οποίο μεταφέρει 270 ρουκέτες στην Hamas.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα ιρανικό πλοίο αναχώρησε από το ιρανικό λιμάνι του Bandar Abbas χτες 18 Νοεμβρίου με προορισμό τον ανεφοδιασμό των μαχητών της Hamas με 220 ρουκέτες μικρής εμβέλειας και 50 πυραύλους Fajar-5.

Δεν μας έφταναν οι Οθωμανοί, πλάκωσαν τώρα και οι Σελτζούκοι!

Όλα τα είχαμε με τους γείτονες και ανανήψαντες Οθωμανούς, οι Σελτζούκοι μας έλειπαν. Δεν μας έφτανε λοιπόν που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως έθνος μία αυτοκρατορική φαντασίωση η οποία επανεμφανίζεται στη περιοχή μετά από έναν ακριβώς αιώνα λήθης, τώρα η κατάσταση στη γειτονική χώρα οδηγείται προς πιο… ψαγμένες καταστάσεις, αφού η κυβέρνηση στο πλαίσιο προφανώς της εμβάθυνσης της «οθωμανικότητας» αναδύει από τι λήθη των αιώνων (σ.σ. τουλάχιστον εφτά) και τη σελτζουκική ταυτότητα αφού προετοιμάζεται για τα τη δημιουργία του πρώτου «μουσείου σελτζουκικού πολιτισμού» στη Μικρά Ασία, το οποίο προβλέπεται να βρίσκεται στην Καισάρεια, της Καππαδοκίας.

Με μέρος της δόσης των 44 δισ. ευρώ Επαναγορά ελληνικού χρέους ονομαστικής αξίας 30 δισ. ευρώ σχεδιάζει η Ευρωζώνη

Την επαναγορά ελληνικού χρέους ονομαστικής αξίας 30 δισ. ευρώ από τη δευτερογενή αγορά έναντι 7,5 δισ. ευρώ εξετάζει η Ευρωζώνη. Το σχέδιο προβλέπει πως η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει για τις επαναγορές αυτές μέρος της δόσης των 44 δισ. ευρώ και μέρος από τα κέρδη που θα επιστρέψει η ΕΚΤ από τις επενδύσεις της στα ελληνικά ομόλογα.
Η πρόταση επαναγοράς εξετάζεται να γίνει στο 25% της αξίας των νέων ελληνικών ομολόγων τιμή που δεν θεωρείται ελκυστική. Έτσι, μελετάται η δυνατότητα ενεργοποίησης των ρητρών συλλογικής δράσης, ώστε εάν το 75% των ομολογιούχων αποδεχθεί την ανταλλαγή να δεσμεύσει και τους υπόλοιπους επενδύτες.

Το χρονοδιάγραμμα των βημάτων που μένουν. Εκταμίευση των 44 δισ. ευρώ στις 5 Δεκεμβρίου βλέπουν αξιωματούχοι της ΕΕ


Την αρχική έγκριση για την αποδέσμευση της δόσης των 44 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα αναμένεται να δώσει το κρίσιμο Eurogroup της Τρίτης, αλλά τα κεφάλαια θα εκταμιευτούν για την Αθήνα στις 5 Δεκεμβρίου και υπό τον απαράβατο όρο ότι θα πληρούνται όλες οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, σύμφωνα με πηγές του Reuters.