Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ.


Αλλάζει τη διαδικασία στο Κυπριακό ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν μετά την τριμερή της Νέας Υόρκης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ.



Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, προέβη σε δήλωση με την οποία τονίζει ότι οι συνομιλίες συνεχίζουν να είναι κυπριακής ιδιοκτησίας, όμως δεν θα συνεχιστούν επ' άπειρον και στη βάση ενός χρονοδιαγράμματος κάλεσε τους δυο ηγέτες σε νέα συνάντηση στο τέλος Ιανουαρίου στη Γενεύη.


ΠΩΣ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.




Μια εκ των κορυφαίων διεθνών διακρίσεων των μουσουλμάνων της Ευρώπης έλαβε πρόσφατα μια Ελληνίδα. Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος κυρία Αννα Στάμου συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 10 μουσουλμάνες με τη μεγαλύτερη και πλέον θετική επιρροή στη Γηραιά Ηπειρο, πλάι σε προσωπικότητες όπως η διάσημη ιρακινή αρχιτέκτων Ζάχα Χαντίντ!
 
 Η κυρία Στάμου βρέθηκε στο… top 10 της γυναικείας έκφρασης του σύγχρονου, μετριοπαθούς Ισλάμ, λαμβάνοντας το σχετικό βραβείο από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μουσουλμάνων Επιχειρηματιών (CΕDΑR), το οποίο υποστηρίζεται από το διάσημο Ινστιτούτο Στρατηγικού Διαλόγου, γνωστότερο και ως η «Λέσχη των Τριών». Η απονομή του βραβείου, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες στη Μαδρίτη, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο να αποκτήσει η Ελλάδα φωνή στον- διευρυνόμενης επιρροής- αναπτυσσόμενο κύκλο των μουσουλμάνων της Ευρώπης, τη σημασία των οποίων επισημαίνουν επί σειρά ετών αναλυτές των διεθνών σχέσεων στη χώρα μας.


Η βραβευθείσα Ελληνίδα, η οποία είναι παντρεμένη με τον πρόεδρο της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος κ. Ν. Ελγαντούρ και μητέρα δύο παιδιών, είναι υπεύθυνη μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων στον εν λόγω φορέα.

http://diolkos.blogspot.com