Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Τι λέει ο κόσμος για την στάση του Σαμαρά;

Στοιχεία από την δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύει αύριο το περιοδικό “ΕΠΙΚΑΙΡΑ
Εκτίμηση εκλογικής επιρροής - Νοέμβριος 2011

Βρώμικος πόλεμος κατά Σαμαρά με την έκτη δόση


Τα ρεπορτάζ μάλιστα από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι ματαιώνεται το προγραμματισμένο για την Παρασκευή Eurogroup στο οποίο θα συζητούνταν η εκταμίευση.Τα ρεπορτάζ μάλιστα από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι ματαιώνεται το προγραμματισμένο για την Παρασκευή Eurogroup στο οποίο θα συζητούνταν η εκταμίευση.


Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει χοντρό θέμα αφού αν ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράψει τώρα αυτό που ζητάνε, αμέσως μετά θα έλθουν κι άλλες απαιτήσεις από τις Βρυξέλλες.


Οι εταίροι - πιστωτές είναι προφανές ότι το κάνουν για να σπάσουν τον τσαμπουκά του Σαμαρά καθώς οι άλλοι δύο πρόθυμοι, ο Παπανδρέου και ο Καρατζαφέρης , έχουν δεχτεί ανεπιφύλακτα να υπογράψουν! Άσε που η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου ορίζει ρητά την εκταμίευση της έκτης δόσης χωρίς κανένα πρόσθετο όρο.Μία νέα κρίση απειλεί τη Μεσόγειο… που ίσως γίνει πιο σοβαρή απ’ την τρέχουσα

Ημερίδα για το κυπριακό σήμερα οργάνωσε στο Βερολίνο το Ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ και το Γερμανοκυπριακό Φόρουμ (DZF). Επανεξέταση ενός παλιού προβλήματος από τη νέα προοπτική της ενδεχόμενης άντλησης φυσικού αερίου. Αφορμή της ημερίδας ήταν τα πιθανά κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο και η άσκηση πιέσεων της Τουρκίας στο Λίβανο και την Αίγυπτο για να μην επικυρώσουν τις συμφωνίες για καθορισμό Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών της Κύπρου.

Ο Γιώργος και η θέση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ

Η φημολογία για το ενδεχόμενο να καταλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου κάποια κορυφαία θέση σε διεθνή Οργανισμό, τείνει να λάβει πλέον διαστάσεις… αστικού μύθου, από τη στιγμή που δεν εκπληρώνεται ως «προφητεία».