Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΗΠΑ: Προχωρούν σε έρευνες για ΟΥΡΑΝΙΟ (!) δίπλα στην Κυπριακή ΑΟΖ

Ένα υπερσύγχρονο αμερικανικό ερευνητικό σκάφος, προστέθηκε στον στολίσκων των ερευνητικών πλοίων που διεξάγουν σεισμογραφικές έρευνες στη Μεσόγειο. Με μία όμως διαφορά. Το αμερικανικό σκάφος «Ναυτίλος» δεν ψάχνει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο (που ψάχνουν τα άλλα σκάφη) αλλά για ουράνιο.

Οι έρευνες διεξάγονται στο υποθαλάσσιο βουνό «Ερατοσθένης», περίπου 60 ναυτικά μίλια δυτικά της Πάφου, εντός των διεθνών χωρικών υδάτων και δίπλα ακριβώς από την κυπριακή ΑΟΖ. 

Η Μέρκελ, ο ελληνικός πονοκέφαλος και ο «τσαλακωμένος» Ολάντ

 «Μία πόρτα πρέπει να είναι ανοιχτή ή κλειστή», είναι ο τίτλος θεατρικού έργου του Alfred de Musset, ο οποίος αποτυπώνει εύστοχα τις σκέψεις της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ σχετικά με την  χώρα μας. Η κ. Μέρκελ θα πρέπει να αποφασίσει μέχρι την Παρασκευή, όπου θα συναντηθεί με τον έλληνα πρωθυπουργό, πως θα αντιμετωπίσει το ελληνικό πρόβλημα. Θα δώσει μία ακόμη ευκαιρία στην Ελλάδα για προσαρμογή και ανάκαμψη εντός ευρωζώνης ή θα της δείξει την πόρτα της εξόδου; Πάντως η γερμανίδα καγκελάριος έθεσε χαμηλότερα τον πήχη της προγραμματισμένης συνάντησής της με τον Έλληνα πρωθυπουργό, δηλώνοντας ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται αποφάσεις από τη συνάντηση της Παρασκευής.