Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Οι Γερμανοί αποκαλύπτουν ότι θέλουν να δεσμεύσουν από τώρα την κυβέρνηση Σαμαρά

Χάρτινες απειλέςΑυξάνονται οι πιέσεις για τις έγγραφες δεσμεύσεις έως την ερχόμενη Τρίτη, ημέρα που συνεδριάζει το Eurogroup, προκειμένου να καταβληθεί η 6η δόση. Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα, ότι η δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου δεν αρκεί, αλλά χρειάζονται οι υπογραφές όλων των κομμάτων που έχουν συμφωνήσει να στηρίξουν την ελληνική κυβέρνηση.

Τα όπλα αιτία της εμμονής Μέρκελ και Σαρκοζί για την υπογραφή Σαμαρά!

Σημερινό άρθρο της ευρωπαϊκής διαδικτυακής πύλης «New Europe» (neweurope.eu) επιμένει ότι η ερμηνεία πίσω από την εμμονή των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας προς τον ηγέτη της ελληνικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, είναι η επιθυμία τους να κατοχυρώσουν εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία είχαν συμφωνήσει με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου!


Με την πλάτη στον τοίχο και η Γερμανία;



Η Ευρώπη περνά την πιο σκληρή δοκιμασία. Η κρίση χρέους έχει χτυπήσει τον πυρήνα της Ευρωζώνης και πλέον στην επιφάνεια έχουν βγει ζοφερά σενάρια για το μέλλον της Ε.Ε. Η εμμονή της Γερμανίας, που διακατέχεται από το σύνδρομο της Βαϊμάρης, στη σταθερότητα των τιμών κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ενώ το περιβόητο μπαζούκας του EFSF αποδεικνύεται νεροπίστολο μπροστά στον όγκο του προβλήματος χρέους, καθώς τα κεφάλαια που διαθέτει χωρίς αμφιβολία δεν είναι επαρκή ούτε για την κάλυψη των αναγκών της Ιταλίας, πολύ περισσότερο δε, της Γαλλίας.