Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΥΠΡΟΣ:MIA MONO ΛΕΞΗ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΝΤΡΟΠΗ.


ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΙΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ!

Εντολή για πιο λίγες ελληνικές σημαίες για την επέτειο ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας ...



Από ελλαδικές πηγές πληροφορούμαστε ότι στην Κύπρο έρχεται την 1η Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο υπουργός Έθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος. Θα παραστούν στη στρατιωτική παρέλαση που γίνεται επ’ ευκαιρία τηςανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας που έγινε πριν από 50 χρόνια. Το χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθεί ο Πρόεδρος Χριστόφιας μαζί με τους υψηλούς Ελλαδίτες προσκεκλημένους του, την πολιτική, στρατιωτική και εκκλησιαστική ηγεσία της Κύπρου. Προσκεκλημένοι στην παρέλαση είναι οι ξένοι διπλωμάτες και στρατιωτική ακόλουθοι.
Η παρέλαση θα διέλθει από τη Λεωφόρο Χατζηιωσήφ στο Στρόβολο και οι επίσημοι θα την παρακολουθήσουν από ειδική εξέδρα που θα στηθεί.

Ο "ΛΑΤΡΗΣ" ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ.

Τι κοινό έχουν Τρεμόπουλος-Μπουτάρης; Αν εκλεγεί ο κύριος Μπουτάρης, θα δώσει το όνομα του Κεμάλ Ατατούρκ σε δρόμο της Θεσσαλονίκης; Θυμήθηκα ανακοίνωση του Ελληνικού Παρατηρητήριου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) στις 31 Μαΐου 2009 , όπου ανέφερε χαρακτηριστικά:


"…Κατηγορήθηκε επίσης ο Μιχάλης Τρεμόπουλος για την υποστήριξη της άποψης πως πρέπει να μετονομαστεί σε Οδό Κεμάλ Αττατούρκ η οδός που περνάει δίπλα από το σπίτι όπου γεννήθηκε και είναι σήμερα τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη: το όνομα αυτό είχε άλλωστε μέχρι το τραγικό Σεπτεμβριανό πογκρόμ του 1955 στην Πόλη σε βάρος της ελληνικής μειονότητας. Τη θέση αυτή όμως είχε υποστηρίξει πριν από αυτόν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Δράσης Γιάννης Μπουτάρης." Τότε οι απόψεις του κ.Μπουτάρη συμβάδιζαν με τον Οικολογικό Δούρειο Ίππο.


Σήμερα κ.Μπουτάρη;


ΥΣ. Άραγε έχετε συμπεριλάβει τη συγκεκριμένη θέση -την οποία είχατε υποστηρίξει στο πρόσφατο παρελθόν- στο προεκλογικό σας πρόγραμμα για την Θεσσαλονίκη;

http://diolkos.blogspot.com