Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Νέες προκλήσεις Νταβούτογλου απο την Θράκη

Τρία προκλητικά μηνύματα έστειλε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου προς την μουσουλμανική μειονότητα κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Θράκη:



Όπως γράφει το ΒΗΜΑ, ο Τούρκος αξιωματούχος επισκέφθηκε το μειονοτικό χωριό Αρριανά έξω από την Αλεξανδρούπολη όπου προσφώνησε τους κατοίκους «αδέρφια μου» και μετά κατευθύνθηκε στην Κομοτηνή όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη κ. Αρ. Γιαννακίδη και παρακάθησε σε γεύμα που του παρέθεσε η Συμβουλευτική Επιτροπή της μειονότητας.

Τι είναι η ελεγχόμενη χρεοκοπία και η αναδιάρθρωση χρέους

Μπορεί η έννοια να ξενίζει, δεν είναι συνηθισμένη στην καθημερινή ορολογία του μέσου επενδυτή αλλά και το haircut δεν ήταν και πλέον τώρα όλοι γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει…



.Η ελεγχόμενη χρεοκοπία είναι πολύ πιθανό να καταστεί η κυρίαρχη ορολογία της καθημερινότητας των επενδυτών το επόμενο διάστημα σε βαθμό ίσως ακόμη πιο ισχυρό από το haircut ενώ τα φοβικά σύνδρομα που προκαλεί θα μετριασθούν με την πάροδο του καιρού.

Βέτο στην Ε.Ε και πρόωρες εκλογές…

"Ή θα έχουμε λύση-πακέτο, συνολική λύση ή δεν θα έχουμε λύση. Αυτή είναι η θέση μας" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στην εισήγησή του σε υπό την προεδρία του υπουργική σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ενόψει των Συνόδων Κορυφής της 11ης και 25ης Μαρτίου.

Η «οθωμανική αυτοκρατορία» περνά πλέον ανοικτά στην πολιορκία της Ελλάδας

Ο διπλωματικός απεσταλμένος της «Υψηλής Πύλης» ή επί του δυτικότερου, υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμετ Νταβούντογλου, θα επισκεφτεί την ερχόμενη Τρίτη την χώρα μας και όπως δείχνουν όλα είναι αποφασισμένος να ζητήσει «γη και ύδωρ» από την Αθήνα.


 Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και από την συνέντευξη που έδωσε στην «Καθημερινή της Κυριακής» όπου χωρίς αιδώ, αναφέρει πως το Καστελλόριζο ανήκει στον γεωγραφικό χώρο της Μεσογείου και όχι του Αιγαίου, σαν νέος «Πίρι Ρέις» που επανασχεδιάζει χάρτες.