Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Νέες προκλήσεις Νταβούτογλου απο την Θράκη

Τρία προκλητικά μηνύματα έστειλε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου προς την μουσουλμανική μειονότητα κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Θράκη:Όπως γράφει το ΒΗΜΑ, ο Τούρκος αξιωματούχος επισκέφθηκε το μειονοτικό χωριό Αρριανά έξω από την Αλεξανδρούπολη όπου προσφώνησε τους κατοίκους «αδέρφια μου» και μετά κατευθύνθηκε στην Κομοτηνή όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη κ. Αρ. Γιαννακίδη και παρακάθησε σε γεύμα που του παρέθεσε η Συμβουλευτική Επιτροπή της μειονότητας.

Σε δηλώσεις του έστειλε τρία μηνύματα προς τη μουσουλμανική μειονότητα:


«Είστε ίσοι πολίτες της Ελλάδας» είπε «και έχετε λόγο σε όλα» και πρόσθεσε: «Να συμμετέχετε στην οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας»


«Να διατηρήσετε τη θρησκεία, τη γλώσσα, την ταυτότητα και την ενότητά σας»


«Μην εγκλωβιστείτε ανάμεσα στο βουνό και τη θάλασσα της Ροδόπης» τόνισε στα μέλη της μειονότητας προτρέποντάς τους να «ανοιχτούν προς την Ελλάδα και την Ευρώπη».


Στη συνέχεια ο κ. Νταβούτογλου επισκέφθηκε το Εσκί Τζαμί, το μεγαλύτερο της Κομοτηνής, τον «ψευδομουφτή» Ιμπραήμ Σερίφ και τα γραφεία της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής».


Ο Τούρκος υπουργός αναχώρησε για την Ξάνθη όπου θα συναντηθεί με τον εκεί ψευδομουφτή καθώς και το μειονοτικό χωριό Εχίνος


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ


Σήμερα ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επισκέφθηκε τη Θράκη, υποτίθεται ιδιωτικώς, και έλαβε ένα ιδιωτικό καλωσόρισμα. Θρακιώτες και Κύπριοι διαδηλωτές κατήγγειλαν έξω από το κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ την ώρα που συναντούσε εκεί τους ντόπιους προύχοντες, την υποκριτική παρουσία του με κουρδικές και κυπριακές σημαίες, καθώς και με πλακάτ και με πανώ.


Σ’ αυτά αναγράφονταν συνθήματα στα αγγλικά, στα ελληνικά και στα τουρκικά, που έδιναν τον τόνο της διαμαρτυρίας:


ΝΑΙ στο ευρωπαϊκό μέλλον, ΟΧΙ στο οθωμανικό παρελθόν


Αρκετά με την τουρκική υποκρισία, ξεκουσμπιστείτε από τη Θράκη!


Αχμέτ, φεύγοντας πάρες και το Προξενείο μαζί σου!


Κατοχικη΄δύναμη της Κύπρου, η ελληνική Θράκη σου λέει: Άι σι…τίρ!


Οι 114 ομαδικοί τάφοι δεν είναι εδώ, στο Κουρδιστάν να πας!


Ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία: 114 ομαδικοιί τάφοι, 1469 πτώματα. Κρατήστε τον ανθρωπισμό σας μακρυά μας!


Από τον τηλεβόα εστάλη και …προφορικό μήνυμα στον επισκέπτη, στα ελληνικά και στα τουρκικά:


Καταγγέλουμε την προκλητική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στην περιοχή. Ο ιδιωτικός της χαρακτήρας είναι ο φερετζές της υποκρισίας. Όποιος κόπτεται για μειονοτικά και ανθρώπινα δικαιώματα δεν διατηρεί κατοχικούς στρατούς, δεν ισοπεδώνει γηγενείς λαούς εκατομμυρίων ψυχών, δεν αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο, δεν χρησιμοποιεί την γεωπολιτική ως όχημα του αναθεωρητισμού και του επεκτατισμού.


Δηλώνουμε αντίθετοι στην επίσκεψη Νταβούτογλου στη Θράκη, η σημειολογία της οποίας δεν καλύπτεται από τις γελοίες δικαιολογίες της ελληνικής κυβέρνησης. Ο φιλήσυχος κόσμος της Θράκης που σιχαίνεται τους κάθε λογής νταβατζήδες μειονοτήτων, ενώνει τη φωνή του με κείνη των Τουρκοκυπρίων που του απηύθυναν εκείνο το μεγαλοπρεπές άι σικτίρ. Να πάρει το μαγαζί του από την οδό Ιώνων και να μην τον ξαναδούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια: