Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Εκδήλωση μνήμης για την μάχη των οχυρών Μεταξά


Με την μαζική και έντονη σε εθνικό παλμό παρουσία χιλιάδων Ελλήνων πατριωτών πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5 Απριλίου οι εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 68 χρονών από τις ηρωικές μάχες στα οχυρά Μεταξά, εναντίον των Γερμανών εισβολέων τον Απρίλιο του 1941.

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιτροπής Νέας Μηχανιώνας, έδωσε δυναμικό παρόν στις εκδηλώσεις των οχυρών Ρούπελ, όπου γράφτηκε άλλο ένα χρυσό έπος αντάξιο των ηρωικών μαχών Σαλαμίνας και Θερμοπύλων. Στεφάνια στην προτομή των ηρωικώς πεσόντων μαχητών του Ρούπελ κατέθεσαν εκ μέρους του ΛΑ.Ο.Σ. ο βουλευτής του νόμου Σερρών Ηλίας Πολατίδης, ο πρόεδρος της ΝΕ.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης Γιάννης Παπαδημητρίου, ενώ το στεφάνι της Δημοτικής Επιτροπής Νέας Μηχανιώνας κατέθεσε ο υπεύθυνος νεολαίας Ηλίας Μοτζάκης.

Επίσης τα μέλη και οι φίλοι του ΛΑ.Ο.Σ. πραγματοποίησαν εκδήλωση τιμής και μνήμης προς τιμή του εθνικού κυβερνήτη και ηγέτη του ΟΧΙ Ιωάννη Μεταξά, στον χώρο όπου βρίσκεται η προτομή του, κοντά στην περιοχή οπού εκτυλίχθηκαν οι επικές μάχες του οχυρού Ρούπελ. Κατάθεση στεφάνου και χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο βουλευτής Σερρών Ηλίας Πολατίδης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στης πρωτοβουλίες που πήραν τα τοπικά στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. για την επανατοποθέτηση της προτομής του Ιωάννη Μεταξά, καυτηρίασε την σκόπιμη παράλειψη από την επίσημη πολιτεία της συμβολής του αείμνηστου εθνικού ηγέτη στο νικηφόρο έπος των μαχών του 1940-41.

Αξίζει να σημειωθεί η μαζική παρουσία στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ. στις εκδηλώσεις εθνικής μνήμης των οχυρών Ρούπελ, όπως των αντιπροέδρων της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας Χρήστου Μπέλτσιου και Γεώργιου Λεοντάρη, του υπεύθυνου Κεντρικής Ελλάδας της ΝΕ.Ο.Σ. Δημήτρη Τσιάρα, του υπεύθυνου νεολαίας της Δημοτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης Θανάση Μανουσάκη κ.α.