Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΚΟΠΙΑ:Σχολικά βιβλία "ιστορίας" της FYROM.

Θα ήθελα να θίξω μια πτυχή, που αφορά το σύγχρονο "Μακεδονικό" ζήτημα ή απλά τη "διαμάχη για το όνομα" όπως θέλουν κάποιοι να ονοματίσουν το γνωστό θέμα.



Υπάρχει μια φράση που ενίοτε λέγεται από αμφότερες πλευρές, με διαφορετικό βέβαια προσανατολισμό και είναι ορθή.


"Η διαμάχη δεν αφορά μόνο το όνομα, μιας χώρας κι ενός έθνους, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα από πίσω".


Θέλω να σταθώ σ' έναν παράγοντα θεμελιώδους σημασίας για κάθε έθνος. Την Παιδεία. Τη διδασκαλία που διαμορφώνει τους αυριανούς πολίτες. Τη διδασκαλία που... θα επηρεάσει τον έφηβο για το πως πρέπει να βλέπει το γείτονα λαό.


Θα σταθούμε στον τρόπο με τον οποίο η ιθύνοντες μιας χώρας, περνάνε μηνύματα και διαμορφώνουν συνειδήσεις στο πλέον ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, τους εφήβους μαθητές.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ:"Σουρωτήρι" και αναξιόπιστη η νέα γερμανική "Κάρτα του Πολίτη"

Οι νέες "έξυπνες ταυτότητες"
που εξέδωσε η Γερμανική
κυβέρνηση είναι ευπρόσβλητες
και εύκολα υποκλέπτονται τα
στοιχεία που είναι καταγεγραμμένα στο microchip.

Οι ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες που θα αποτυπώνονται στις νέες γερμανικές ταυτότητες με τα μικροτσίπ και οι οποίες θα κυκλοφορήσουν από τον ερχόμενο Νοέμβριο, υποκλέπτονται πολύ εύκολα σύμφωνα με τη δοκιμή που έγινε σε ένα τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων .


Ο τηλεπαρουσιαστής του καναλιού ARD ’ κάλεσε ” μέλος της οργάνωσης χάκερ με την ονομασία "Chaos Computer Club " για να ανακαλύψει πόσο ασφαλή ήταν τα αμφισβητούμενα νέα τσιπ ραδιοσυχνότητας (RIHD) με τα οποία θα είναι εφοδιασμένες οι νέες Γερμανικές ταυτότητες.