Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Στο τραπέζι ρηξικέλευθες λύσεις για το χρέος



«Ρηξικέλευθες» λύσεις όπως το σχέδιο «Εύρηκα», που αποκαλύφθηκε διεθνώς χθες, βάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ των μελών της ευρωζώνης, η σθεναρή άρνηση των τραπεζιτών να αποδεχθούν διεύρυνση των απωλειών τους μέσω του προγράμματος roll over των ελληνικών ομολόγων (PSI).

Τράπεζες έβαζαν χέρι στους λογαριασμούς των πελατών τους

Τέσσερις τράπεζες έκαναν αναλήψεις από λογαριασμούς μισθών και συντάξεων πελατών τους οι οποίοι καθυστερούσαν να πληρώσουν δόσεις δανείων και πιστωτικών καρτών. Τις εγκαλεί η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Γιατί η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ

Μπορεί το ελληνικό κοινοβούλιο να υπερψήφισε τη νέα και άκρως αντιδημοφιλή φορολογία επί των ακινήτων, όμως οι διαιρέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών σχετικά με τους όρους της νέας διάσωσης της Ελλάδας τροφοδοτούν ατελείωτες συζητήσεις για πιθανή έξοδο της χώρας από το ευρώ. Κάτι τέτοιο θα ήταν όμως τρομακτικό και για την Ελλάδα και για την Ευρωζώνη. Εδώ στην πραγματικότητα έχουμε το όριο της κρίσης: η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάει πουθενά.

Ένα ιστορικό αρνητικό ρεκόρ για την Ελληνική Δημοκρατία

Η αντιμετώπιση λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί εξευτελιστική για την Ελληνική Δημοκρατία. Ωστόσο, όσο σκληρή κι αν είναι η λέξη, απηχεί πλήρως στην πραγματικότητα.