Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Να γιατί το ευρώ είναι το πρόβλημα, όχι η λιτότητα…

Καθώς η ευρωπαϊκή οικονομική κρίση συνεχίζεται και επιδεινώνεται, αρκετοί αναλυτές αναρωτούνται πως η Ευρώπη αφέθηκε να φτάσει σε τέτοιο σημείο. Η κρίση που βιώνει η Ευρώπη είναι κρίση πρωτίστως πολιτική και εκδηλώνεται και ως κρίση της ανεργίας και ως δημοσιονομική κρίση, τα θεμέλια όμως της οποίας βρίσκονται στην ανισορροπία του εμπορικού ισοζυγίου εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απειλεί με πολιτική κανονιοφόρων η Αγκυρα!

Με έναν προκλητικό τίτλο η Sabah αποτυπώνει την νέα πολιτική της Τουρκίας στην Α. Μεσόγειο και την πολιτική κανονιοφόρων που εφαρμόζει:



«HΜεσόγειος γίνεται τουρκική λίμνη» γράφει με αφορμή αποφάσεις που πήρε κατά την τελευταία συνεδρίαση του τοΣυμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας.


"Θα ματώσετε για να πάρετε λεφτά",λένε οι Γερμανοί με όλη την Ευρώπη να είναι εκτός στόχων!

Μήπως το Βερολίνο θα έπρεπε να αφήσει για λίγο την Ελλάδα και να ασχοληθεί περισσότερο με τη… φίλη Γαλλία και τις Ισπανία και Ιταλία που δεν πετυχαίνουν τους δημοσιονομικούς τους στόχους;
Τα στοιχεία που έδωσε η Κομισιόν στη δημοσιότητα είναι σαφέστατα: οι τρεις μεγαλύτεροι εταίροι της Γερμανίας στην ευρωζώνη δε θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην επίτευξη του στόχου περί δημοσιονομικού ελλείμματος το 2013.