Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Αποχώρησε απο τον ΛΑ.Ο.Σ ο πολιτευτής Ευβοίας ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗΣ

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗΣ;
ΣΗΜΑΔΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΛΑ.Ο.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ



Σημάδια αποσύνθεσης εμφανίζει ο ΛΑ.Ο.Σ. στην Εύβοια, παρ’ ότι διαθέτει εδώ και δύο σχεδόν μήνες βουλευτή στον Νομό. Μετά τη διαγραφή του πολιτευτή Νικολάου Μπαραμπούτη (ιατρού, από την Αμάρυνθο), ο οποίος είχε αντιταχθεί σφοδρά στην υποψηφιότητα της Ουρανίας Παπανδρέου, έντονες φήμες φέρουν τον Σταύρο Καρκαλέτση να κινητοποιεί τον κόσμο του προς ενεργή στήριξη του Αντώνη Σαμαρά.
Οι σχέσεις του Σταύρου Καρκαλέτση με τον πρόεδρο Γιώργο Καρατζαφέρη, ήταν από καιρό ψυχρές, αν και ο Ευβοιώτης πολιτευτής, υπακούοντας στην κομματική πειθαρχία, είχε αποδεχθεί την «μεταγραφή» της Ουρανίας Παπανδρέου. Πληροφορίες όμως φέρουν τον Καρκαλέτση εξοργισμένο με τα όσα επακολούθησαν, κυρίως δε με την ανοικτή και δημόσια προτροπή Καρατζαφέρη από το «ΤΗΛΕΑΣΤΥ» για στήριξη της Ουρανίας Παπανδρέου, λίγες μόνο ημέρες πριν τις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά ο ΛΑ.Ο.Σ. «έκοψε» την απόσπαση του Σταύρου Καρκαλέτση στο κόμμα μετά από 5 ολόκληρα χρόνια, με αποτέλεσμα το γραφείο της Χαλκίδος να παραμένει επί δύο μήνες κλειστό και η επικοινωνιακή παρουσία του κόμματος στην Εύβοια να είναι ανύπαρκτη.
Ο πολιτευτής φέρεται να εξέλαβε την ενέργεια αυτή ως αχαριστία και πολιτικό «τελείωμα» από την Εύβοια, αφού αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Αθήνα και στο υπουργείο όπου υπηρετεί. Σε συνεργάτες του στην Ιστιαία δήλωνε χθες πως η μόνη οδός που του απομένει είναι αυτή της προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας.
Απομένει η επιβεβαίωση των πληροφοριών περί στήριξης της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά από τον Καρκαλέτση. Υπενθυμίζεται πως ο Σταύρος Καρκαλέτσης έχει ισχυρά ερείσματα σε χώρους όπως των αποστράτων και των ηλικιακά νέων, ενώ σε πόλεις όπως το Μαρμάρι ή το Αλιβέρι ήταν και πρώτος σε ψήφους στις εθνικές εκλογές ανάμεσα σε όλους τους υποψηφίους του ΛΑ.Ο.Σ.