Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ο επιτάφιος της χώρας θα ονομασθεί και πάλι “σωτηρία

Η κ Β. Παπανδρέου, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στη διευρυμένη ΚΤΕ Οικονομικών, συνόψισε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την πολιτική του κ. Παπανδρέου: «έξι δόσεις, 6 φορές σώσαμε την Ελλάδα», είπε!

Gazeta Tema: «Όταν η Γερμανία ήταν στη θέση της Ελλάδας και παρακαλούσε για βοήθεια! »



Το αποτέλεσμα μιας δημοσκόπησης του γερμανικού πρακτορείου DPA είναι σαφές: Τα δύο τρίτα των Γερμανών δεν θέλουν η χώρα τους να παράσχει οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Η τρόικα επιστρέφει, η έκτη δόση έρχεται..


"Η τρόικα επιστρέφει, η έκτη δόση εκταμιεύεται και εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Ιουλίου", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Αναφερόμενος στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και στις σημερινές επαφές του στην Ουάσιγκτον, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι "η ετήσια σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου γίνεται μέσα σε συνθήκες μεγάλης ρευστότητας στη διεθνή οικονομία και κυρίως εν μέσω αβεβαιότητας σε σχέση με την πορεία της Ευρωζώνης.

Financial Times: Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει

Δραματικό σενάριο ελληνικής χρεοκοπίας και απρόβλεπτες συνέπειες για το ευρώ, αλλά και για ολόκληρη την ευρωζώνη, επεξεργάζονται σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times.

Πώς μεθοδεύουν την χρεοκοπία

Tο ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει επικίνδυνα και η κλυδωνιζόμενη κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη τις διεθνείς εξελίξεις, ανήμπορη να αντιδράσει. Άλλωστε, η λέξη πατριωτισμός ήταν ανέκαθεν απαγορευμένη στο εκσυγχρονιστικό ή το νεοφιλελεύθερο λεξιλόγιο του ΠΑΣΟΚ.