Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Η μεγάλη θολούρα του ελληνικού PSI


Σκούρα τα πράγματα σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καθώς η Γερμανία, η Γαλλία και το ΔΝΤ που έχουν ουσιαστικά αναλάβει να διεκπεραιώσουν το μεγάλο … παζάρι ως άμεσα ενδιαφερόμενοι καθώς θα καταβάλουν το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης του δεύτερου ελληνικού πακέτου, πιέζουν πλέον δραματικά και τις δύο πλευρές, Ελλάδα και πιστωτές. Στόχος τους είναι η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών να μην απαιτήσει άλλα επίσημα κεφάλαια πέρα από τα μέχρι στιγμής συμπεφωνημένα 130 δις ευρώ.

Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ

Αρχίζει η, στον αστερισμό Αμχέτ Νταβούτογλου, νεο-οθωμανική Τουρκία να έχει σοβαρά προβλήματα με άλλον έναν ακόμη γείτονά της, τον ισχυρότερο:

Αρχίζουν στην Αλβανία έρευνες για οστά Ελλήνων Στρατιωτών του Έπους του 1940 (Με 70 χρόνια καθυστέρηση...)

Η αλβανική κυβέρνηση, μετά από συνεχείς παλινωδίες που κρατούν πολλά χρόνια, αποφάσισε τη συγκρότηση επιτροπής που θα επιφορτιστεί με την αναζήτηση των οστών των Ελλήνων στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου 1940-1941 στο αλβανικό έδαφος (στη Βόρειο Ήπειρο). Οι έρευνες θα αρχίσουν τον Μάιο και η επιτροπή θα αποτελείται από έναν αξιωματικό και επτά ανώτατους υπαλλήλους. Η απόφαση ελήφθη μετά από συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών και επικυρώθηκε από το αλβανικό Κοινοβούλιο τον Μάρτιο του 2010.