Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ο Γιώργος και η θέση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ

Η φημολογία για το ενδεχόμενο να καταλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου κάποια κορυφαία θέση σε διεθνή Οργανισμό, τείνει να λάβει πλέον διαστάσεις… αστικού μύθου, από τη στιγμή που δεν εκπληρώνεται ως «προφητεία».




Για την πρώτη, το όνειρο τελείωσε νωρίς, καθώς ο Μπαν Κι Μουν επαναβεβαίωσε πρόσφατα την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας προς το πρόσωπό του. Κυρίως φυσικά, των μεγάλων δυνάμεων. Δηλαδή, των Ηνωμένων Πολιτειών, που κίνησαν και τις σχετικές διαδικασίες.


Για τη δεύτερη, ο Άντερς Φογκ Ρασμούσεν, επίσης δείχνει να… ικανοποιεί μια χαρά τις ανάγκες και τις διεθνείς προτεραιότητες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Είναι και φίλος του Γιώργου Παπανδρέου, επομένως…


Ωστόσο, ο πρώην πλέον πρωθυπουργός της Ελλάδας, θα είχε κάθε λόγο, και ελάχιστοι θα τον κατηγορούσαν, αν έθετε θέμα… επί προσωπικού. Όπως μεταδίδουν οι ανταποκρίσεις των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων, ο Άντερς Φογκ Ρασμούσεν βρίσκεται στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, καθώς… έπεσε από το ποδήλατό του, και χτύπησε. Ξυπνά μνήμες, έτσι;

http://diolkos.blogspot.com/
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βέβαια κατέχει τη θέση του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στη σκακιέρα των ισορροπιών όμως… δεν μετράει όσο άλλες. Ποιες; Για παράδειγμα εκείνη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ή έστω η θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: