Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ.Επέμβαση ισραηλινών ειδικών δυνάμεων κατά ιρανικού πλοίου που μεταφέρει ρουκέτες

Με νέους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας  Fajar-5 ετοιμάζεται να εφοδιάσει το Ιράν την Γάζα με το Ισραηλινό Ναυτικό να αναμένει την κατάλληλή ευκαιρία να παρέμβει και να καταστρέψει το φορτίο.
Αυτές τις ώρες στην Ερυθρά θάλασσα εξελίσσεται ένα θρίλερ το οποίο μπορεί να αλλάξει την πορεία των επιχειρήσεων στην Γάζα.
Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις αναμένεται να επιτεθούν σε ιρανικό εμπορικό πλοίο το οποίο μεταφέρει 270 ρουκέτες στην Hamas.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα ιρανικό πλοίο αναχώρησε από το ιρανικό λιμάνι του Bandar Abbas χτες 18 Νοεμβρίου με προορισμό τον ανεφοδιασμό των μαχητών της Hamas με 220 ρουκέτες μικρής εμβέλειας και 50 πυραύλους Fajar-5.
Fajar-5
Το ιρανικό πλοίο το οποίο ανήκει στους Φρουρούς της Επανάστασης παρακολουθείται από τους Ισραηλινούς και έχει ήδη εισέλθει στην Ερυθρά θάλασσα.
Για την αποφυγή του εντοπισμού του το ιρανικό πλοίο άλλαξε στην πορεία όνομα και από Vali-e Asr σε Cargo Star και ύψωσε σημαία Tuvalu.
Την ίδια στιγμή οι Ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις εντόπισαν τέσσερα εμπορικά πλοία του Σουδάν.
Το ιρανικό πλοίο σύμφωνα με πληροφορίες των Ισραηλινών θα συναντηθεί με τέσσερα σουδανικά πλοία στην Ερυθρά τα οποία με την σειρά τους θα παραλάβουν το φορτίο και θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν τις ρουκέτες σε αιγυπτιακά λαθρεμπορικά ψαροκάικα τα οποία όπως έχει γίνει στο παρελθόν ξεφορτώνουν το πολύτιμο για την Hamas  σε ερημικές ακτές της χερσονήσου του Σινά.
Από εκεί άλλες ομάδες θα μεταφέρουν τις ρουκέτες μέσω των υπόγειων τούνελ στην Γάζα.
Το ιρανικό πλοίο προστατεύεται από την ιρανική φρεγάτα και το πλοίο ανεφοδιασμού που διατηρεί το Ιράν σε μόνιμη βάση πλέον στην Ερυθρά θάλασσα.
Η ισραηλινή επιχείρηση καταστροφής ή εξουδετέρωσης του φορτίου με ειδικές δυνάμεις είναι αναπόφευκτη και η σύγκρουση μεταξύ του Ισραηλινού και του Ιρανικού Ναυτικού φαίνεται να είναι περισσότερο από ποτέ πιθανή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: