Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Reuters: H Γαλλία βλέπει «κούρεμα» πάνω από 21%

Πηγή του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, που επικαλείται το Reuters, δήλωσε πως μια «επιλεκτική χρεοκοπία» της Ελλάδας θα μπορεί να είναι διαχειρίσημη αλλά ένα «πιστωτικό γεγονός» δεν θα ήταν αποδεκτό.



Η ίδια πηγή υπό το καθεστώς της ανωνυμίας τόνισε πως ένα πιστωτικό γεγονός θα ενεργοποιούσε το κόστος ασφάλισης των ελληνικών ομολόγων , δηλαδή τα cds.



«Συζητάμε το ύψος της αναδιάρθρωσης έτσι ώστε να είναι αποδεχτό και βιώσιμο» τόνισε η πηγή για το ύψος του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.


Η πηγή τόνισε πως οι ηγέτες της Ευρωζώνης συζητούν για το πώς ο EFSF μέσω μόχλευσης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εγγυηθεί τις απώλειες από μια αναδιάρθρωση μέσω εγγυήσεων και υποστήριξε ότι η Γαλλία στηρίζει την ιδέα της μετατροπής του EFSF σε τράπεζα για την πιο αποτελεσματική του λειτουργία.
 
Επίσης η Γαλλία πιστεύει ότι οι απώλειες των ιδιωτών από την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής του ελληνικού χρέους (PSI) στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας θα είναι μεγαλύτερες από 21%, όπως αρχικά συμφωνήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: