Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Πρώτο θέμα παντού η Ελλάδα

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι μεγάλες διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας αλλά και τα σοβαρά επεισόδια που τις συνόδευσαν έχουν γίνει… ήδη πρώτο θέμα σε ξένα κανάλια, διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και φυσικά τις ιστοσελίδες των μεγάλων δορυφορικών καναλιών.

Τόσο το CNN όσο και το BBC γράφουν ότι οι απεργοί παρέλυσαν την χώρα και εξηγούν ότι οι μεγάλες διαδηλώσεις αλλά και τα επεισόδια γίνονται μία ημέρα πριν την ψήφιση από την ελληνική Βουλή ενός νόμου που θα φέρει νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, που όμως χαρακτηρίζονται από την κυβέρνηση ως απαραίτητες ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ την Κυριακή και της εκταμίευσης της έκτης δόσης.
Για την «μητέρα όλων των απεργιών που παρέλυσε την Ελλάδα» κάνει λόγο στην ιστοσελίδα το Sky News. «Έλληνες εργαζόμενοι αρχίζουν διήμερη απεργία εναντίον της λιτότητας», σχολιάζουν οι New York Times ενώ αντίστοιχα γράφει και η Wall Street Journal, με τις αμερικανικές εφημερίδες να εστιάζουν κυρίως στις οικονομικές αναλύσεις και λιγότερο στα επεισόδια λόγω προφανώς και της μεγάλης διαφοράς ώρας.


Ακόμα και το Al Jazeera κάνει αναφορά στους χιλιάδες διαδηλωτές και στα επεισόδια, προτάσσοντας την είδηση παρά τις σοβαρές εξελίξεις και στην Μέση Ανατολή, τον Αραβικό Κόσμο αλλά και την Τουρκία, όπου ως γνωστόν σκοτώθηκαν σε ενέδρα 26 στρατιώτες κοντά στα σύνορα με το Ιράκ. Και φυσικά, οι εξελίξεις στην Ελλάδα προβάλλονται ως πρώτο θέμα και από τα γαλλικά και ισπανικά δίκτυα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: