Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Η Αίγυπτος έσπασε ένα ταμπού, ανοίγοντας το πρώτο προξενείο αραβικής χώρας στο ιρακινό Κουρδιστάν και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα του αυτόνομου κουρδικού κράτους, Αρμπίλ.


Στα εγκαίνια του προξενείου, που ιδρύθηκε με σκοπό να επισημοποιήσει και να διευρύνει τις πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Αιγύπου και του Κουρδιστάν, παρευρέθησαν ο υπουργός εξωτερικών της Αιγύπτου, Ahmed Ebul Geyt, ο υπουργός εξωτερικών του Ιράκ και
εκ των βασικών συνεργατών του Μπαρζανί, Hoşyar Zebari,
αξιωματούχοι του κουρδικού κράτους και της κυβέρνησης του Κουρδιστάν και ο ... Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Ερμπίλ, Aydın Selcen.
Ο υπουργός εξωτερικών της Αιγύποτυ, κατά την ομιλία του είπε τα εξής: "Επιτέλους, από τούδε και στο εξής οι επιχειρηματίες μας θα μπορύν να έρχονται άνετα και να δραστηριοποιούνται στην περιοχή, κθαώς επίσης και οι δικοί σας επιχειρηματίες θα μπορύν να έρχονται στην Αίγυπτο. Οι διμερείς σχέσεις με την περιοχή, οι σχέσει φιλιάς και συναδέλφωσης, θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής και της χώρας.

Να σημειωθεί με το προξενείο της Αιγύπτου, ο αριθμός των ξένων χωρών που άχουν ανοίξει προξενεία στο Κουρδιστάν ανέρχεται στις δεκαοκτώ. Φυσικά, η Ελλάδα είναι απούσα, υπό τον φόβον των ...Τουρκοβαρβάρων.

Ας ελπίσουμε ότι και στο ζήτημα αυτό, όπως και στην ΑΟΖ, η Κύπρος να μας δείξει το δρόμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: